Momentum nr. 7/2012, 21. august 2012
Momentum nr. 7/2012
Seniordage kommer til at koste kommunerne dyrt

Tilbagetrækningsreformen betyder, at vi skal blive længere i jobbet, men kommunalt ansatte har stadig ret til ekstra fridage, allerede når de fylder 60 år. Seniordage vil derfor om 10 år koste kommunerne næsten tre gange så meget som i dag. KL ønsker at rykke aldersgrænsen for seniordage.


Diabetes er blevet hver mands sygdom

Næsten 28.000 danskere fik registreret diabetes i 2010. Det er næsten 80 procent flere end i 1997, viser Momentums analyse af Det Nationale Diabetesregister. Hvis udviklingen fortsætter i samme takt, vil over en halv million danskere have diagnosen diabetes i løbet af få år.


Hver 10. langelænder har diabetes

Langeland er den danske kommune, hvor den største andel har diabetes. En høj gennemsnitsalder og mange overvægtige er nogle af de væsentligste forklaringer.


Røde høringsfrister er længere end blå

61 procent af regeringens lovforslag fremlagt i første halvår af 2012 havde en høringsfrist på over to uger, mens det kun var 33 procent i samme periode under den borgerlige regering i 2011. Det viser ny Momentum-analyse. Men det er stadigvæk langt fra godt nok, fastslår juraprofessor og Folketingets formand Mogens Lykketoft.


Danmark er hårdt ramt på iværksætter-trangen

21 procent færre virksomheder starter i dag op i Danmark, end før finanskrisen satte ind, viser nye OECD-tal. Blandt landene i undersøgelsen har kun kriseramte Spanien oplevet et større fald i iværksætteriet. Især manglen på risikovillig kapital sætter en stopper for iværksætterdrømmene, mener ekspert og erhvervsliv.


Dansk frygt for snørklede EU-udbudsregler

I dette efterår går slutspillet ind om revisionen af EU’s udbudsregler. En sag, der har stor bevågenhed hos både kommuner, regioner og erhvervsliv i Danmark, der havde set frem til en grundig forenkling af de meget bureaukratiske regler. Men foreløbig tyder intet på, at det lykkes.


Sohn: Vi arbejder hårdt

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn lover, at han vil kæmpe hårdt for enklere og mere fleksible EU-udbudsregler.


Leder

Folkeskolen er nøglen til Danmarks fremtid

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.


Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S