Momentum nr. 6/2012, 12. juni 2012
Momentum nr. 6/2012
Kommunalt ansatte indvandrere ”overlever” besparelser

Nye tal viser, at andelen af kommunalt ansatte med ikke-vestlig baggrund har været stigende fra 2010 til 2011. Indvandrerne er sluppet billigere fra de mange kommunale sparerunder end de etniske danskere – stik imod udviklingen på resten af arbejdsmarkedet.


Pædagoger er klar til at tale om forældres alkoholproblemer

Stort flertal af pædagoger i daginstitutioner siger, at de tager en snak med forældre, der lugter af alkohol, når de henter deres barn. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Forældrene bakker op – også hvis det er dem selv, der bliver kontaktet af en pædagog. Mange kommuner uddanner personalet i daginstitutioner til tidligt at spotte signaler på alkoholmisbrug blandt forældre.


Danskerne pendler på kryds og tværs af kommuner

Danskerne lader sig ikke afskrække af afstand, når de skal finde et job. 40 procent af de beskæftigede danskere arbejder i en anden kommune, end de bor, og den gennemsnitlige pendlingsafstand stiger år for år. Det er glimrende for arbejdsmarkedet og konkurrenceevnen, siger eksperter. En mindre gruppe af kommuner tiltrækker rigtig mange af arbejdspladserne, viser nye tal.


Naturorganisationer er glade for grønne råd

Tre ud af fire medlemmer af kommunernes ”grønne råd” er tilfredse med den indflydelse, de får. Det viser en Momentum-undersøgelse blandt de frivillige organisationers medlemmer af de grønne råd. Ekspert kalder tallene for ”overraskende positive”.


Fynsk kommune går nye veje for at sikre naturen

I Faaborg-Midtfyn Kommune tænkte man alternativt, da kommunen lavede en aftale med Fugleværnsfonden om medfinansiering og drift af et naturområde. Ifølge både ekspert og kommune er den slags løsninger en god idé.


Leder

Vigtigt skridt mod et stærkere sundhedsvæsen

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.


Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S