Momentum nr. 5/2012, 15. maj 2012
Momentum nr. 5/2012
Over 10.000 huse burde jævnes med jorden

Mindst 10.200 boliger over hele landet er så forfaldne, at de egner sig bedst til nedrivning. Det vurderer kommunerne i ny undersøgelse.


Kommuner har fået bedre fat i de unge ledige

Ny analyse viser, at en større andel af de unge ledige dagpengemodtagere kommer ud af ledighed nu, hvor kommunerne har ansvaret for indsatsen, end de gjorde under den statslige arbejdsformidling. Kommuner glæder sig over fremgangen, men alle aktører peger på, at den største udfordring i forhold til ungdomsarbejdsløsheden er de mange kontanthjælpsmodtagere, som ikke er arbejdsmarkedsparate.


Flere og flere kommuner får sundhedshuse

To ud af tre kommuner har i dag sundhedshuse, hvor flere sundhedstilbud er samlet under samme tag. Og en række andre kommuner er på vej med sundhedshuse. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Patientforening mener, at det er en fordel for patienterne. Samtidig mener både kommuner og ekspert, at sundhedshuse giver en række synergifordele.


Kommuner fanget i pulje-kapløb

Kommunerne bruger flere og flere ressourcer på at søge penge fra diverse puljer og fonde. Det viser en rundspørge, Momentum har foretaget hos kommunerne. Det er ifølge KL udtryk for det ”pulje-bureaukrati”, kommunerne er fanget i, hvor alt for mange penge fordeles via puljer. Socialdemokraternes kommunalordfører forsvarer puljerne, men er villig til en kritisk gennemgang.


Lettere psykiske lidelser giver oftere førtidspension

En analyse af tallene for tildelingen af førtidspension viser en stor stigning i antallet af borgere, der får tildelt en førtidspension på grund af en lettere psykisk lidelse som for eksempel periodisk depression eller ADHD. Stigningen undrer både eksperter og socialchefer.


Leder

Leder: Kom nu ud af busken

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.


Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S