Momentum nr. 4/2012, 17. april 2012
Momentum nr. 4/2012
Loft på sygedagepenge får flere i arbejde

Regeringen vil afskaffe loftet over, hvor længe man kan være på sygedagpenge. Men det vil betyde, at flere bliver hængende længere på offentlig forsørgelse. Ny analyse viser, at mange i dag finder arbejde, når de rammer sygedagpengeloftet.


Forældre til pædagoger: I skal ikke stille krav til os derhjemme

Flertallet af forældre til børn i daginstitutioner vil gerne have gode råd fra pædagogerne til, hvordan de kan støtte deres barns udvikling derhjemme. Men pædagogerne skal ikke ligefrem stille krav og følge op på de gode råd. Kommunerne ønsker derimod en ny kultur, hvor pædagogerne er mere opmærksomme på, hvad der foregår i hjemmet.


Danskerne tvivler på deres politikere

Der er flere danskere, som har lav end høj tillid til politikerne, viser ny Momentum-undersøgelse. Det er bekymrende, mener forskere. De ser gerne, at politikerne gør mere for at få flere danskere til at stole på dem. Det ansvar vil Dansk Folkepartis medlem af Folketingets Præsidium, Søren Espersen, dog ikke påtage sig.


Vi stoler mest på kommunalpolitikerne

Danskerne har højere tillid til kommunalpolitikerne end til regional- og landspolitikerne. Det kan skyldes regeringens mange løftebrud og regionalpolitikernes usynlighed, mener forskere.


Fredag er store udskrivningsdag på danske sygehuse

Markant flere patienter udskrives fra sygehusene om fredagen i forhold til andre ugedage, viser ny analyse. Mange patienter vil gerne hjem, og samtidig er weekendpatienter dyre for sygehusene. Men svage borgere risikerer at blive tabt, når de udskrives lige op til weekenden.


Kommuner bruger flere penge på naturen

Kommunerne har brugt over 40 procent mere på naturpleje siden kommunalreformen, viser de kommunale regnskaber for 2011. Det er vigtigt for at fastholde borgerne i kommunen, mener naturforvalter. Friluftsrådet så dog gerne, at pengene i højere grad blev brugt på mere borgernære initiativer.


»Danskere kan bedst lide at blive i deres egne små cirkler af danske venner«

Danskere er positive over for udlændinge, men er svære at blive venner med, viser ny undersøgelse blandt de internationale studerende på handelshøjskolen CBS i København.


Leder

Leder: Kommunerne er garant for den nære naturpleje

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.


Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S