Momentum nr. 3/2012, 13. marts 2012
Momentum nr. 3/2012
Danskerne foretrækker kommunal jobformidling

Mens der lægges op til politisk armlægning om, hvor ansvaret for jobindsatsen fremover skal placeres, har danskerne afsagt deres dom: Kommunerne er de rette til at varetage jobformidlingen.


Mange børn møder trætte om morgenen

Både pædagoger og forældre mener, at mange børn ikke er udhvilede, når de bliver afleveret i daginstitutionerne, viser ny Momentum-undersøgelse. Ekspert slår fast, at manglende søvn skader barnets trivsel og læring og opfordrer forældrene til at stramme op.


Tilbud til handicappede er kommet tættere på

Stort flertal af kommunerne har omlagt indsatsen til voksne handicappede i de senere år, så tilbuddene er kommet tættere på borgerne og giver bedre mulighed for at bevare en ”normal” tilværelse. Det viser ny KL-undersøgelse. Forsker mener, at udviklingen går i den rigtige retning.


Små kommuner henter hjælp hos naboer

Selv om udviklingen er gået i retning af flere – og billigere – tilbud til handicappede i nærmiljøet, bruger næsten alle kommuner også fortsat tilbud uden for deres egen kommune – specielt til autister. De mindste kommuner benytter flest tilbud uden for deres eget regi, viser KL-undersøgelse.


Danskerne forstår kommunale sparerunder

Kommunerne har foretaget en kraftig økonomisk opbremsning i de seneste år med fyringsrunder og besparelser til følge. Alligevel udtrykker tre fjerdedele af danskerne i ny undersøgelse forståelse for, at kommunerne må spare. Stort flertal forventer også, at besparelserne fortsætter i de kommende år.


Patienter er tilfredse med genoptræning

Ny Momentum-undersøgelse viser, at flertallet af brugerne er tilfredse med den genoptræning, de har fået af kommunen.


Leder

Leder: Lad os bruge krisen konstruktivt

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.


Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S