Momentum nr. 2/2012, 14. februar 2012
Momentum nr. 2/2012
Pædagoger og forældre taler forbi hinanden

Mens pædagogerne mener, at de ofte fortæller forældrene, hvordan de kan understøtte deres børns udvikling og læring derhjemme, har forældrene en helt anden opfattelse. Flertallet oplever aldrig, at pædagogerne fortæller, hvad de kan gøre derhjemme. Det viser ny Momentum-undersøgelse.


Flere og flere klager hæmmer offentlige udbud

Et stigende antal klager og et ufleksibelt og langsommeligt klagenævn for udbud gør, at mere end otte ud af ti kommuner og regioner oplever, det er blevet mere besværligt og ressourcetungt at lave udbud i de seneste år. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Bekymringen for en klagesag kommer også til at stå i vejen for at skabe de mest innovative løsninger.


Kommuner og regioner kræver nytænkning af klagesystem

Klagesystemet i udbudssager medfører spild af tid og ressourcer. Regeringens serviceeftersyn må derfor ikke bare ende med småjusteringer, fastslår KL og Danske Regioner


Sparekniven har ramt hele landet

Hele 94 af 98 kommuner har skåret i serviceudgifterne siden 2009. Det viser Mo- mentums analyse af de kommunale budgetter for 2012. Næsten to ud af tre kommuner vil også bruge færre penge i år end sidste år. Næsten alle områder er ramt af sparekniven. Forsker forventer, at de kommende år også bliver økonomisk seje for kommunerne.


Udenlandske studerende savner opmærksomhed fra danske virksomheder

Mange internationale studerende på handelshøjskolen CBS opfatter danske virksomheder som uinteresserede i højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Et af de store problemer er, at langt de fleste job kun bliver slået op på dansk.


Leder

Kommuner ser frem til faglig evaluering

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.


Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S