Momentum nr. 1/2012, 17. januar 2012
Momentum nr. 1/2012
Mange udenlandske studerende vil gerne arbejde i Danmark

Lysten til at bo og arbejde i Danmark efter afsluttede studier er stor blandt de udenlandske studerende på handelshøjskolen CBS i København, viser ny undersøgelse. Det er især Københavns fristelser og balancen mellem arbejds- og familieliv i Danmark, der kan få de kloge hoveder til at blive.


Fokus på overvægt begynder at give resultater

Nye tal viser, at andelen af børn i hovedstadsområdet, der er overvægtige ved skolestart, er faldet i de seneste år. Det understøtter andre tegn på, at det så småt er lykkedes at bremse den årelange stigning i andelen af overvægtige børn. Professor mener, at en myriade af lokale forebyggelsesindsatser er en væsentlig del af forklaringen.


Kommuner og læger skal samarbejde mere

Det er stærkt begrænset, hvor meget kommunerne i dag samarbejder med de praktiserende læger om at bekæmpe børns overvægt.


Erhvervsskoler kan sparke gang i væksten

Erhvervsskolerne har et unikt potentiale, når det gælder om at hjælpe innovation og vækst på vej i de små og mellemstore virksomheder, men langtfra alle udnytter potentialet, viser en ny rapport fra tænketanken DEA. Erhvervsskolerne er klar til at tage handsken op, men påpeger, at det kræver ekstra ressourcer og politisk prioritering.


Erhvervsskoler svigter iværksætteri

Kun få erhvervsskoler udviser et større engagement udover undervisningen og tilbyder deciderede iværksættermiljøer, viser en ny rapport fra tænketanken DEA.


Regioner vil ikke bidrage til kommunal forebyggelse

Ingen af de danske regioner benytter sig af sundhedslovens mulighed for at lave aftaler om at medfinansiere kommunale tilbud, der kan erstatte sygehusindlæggelser. Ærgerligt for borgerne og sammenhængen i det danske sundhedsvæsen, mener KL. Også fra landspolitisk side er der undren over, at regionerne ikke bruger aftalerne. Danske Regioner finder dem ikke relevante.


Leder

Mere sammenhæng og samarbejde i sundhedsvæsenet

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.


Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S