Momentum nr. 11/2011, 6. december 2011
Momentum nr. 11/2011
Kommunalpolitikeres vederlag er blevet mindre værd

Udviklingen i menige kommunalpolitikeres vederlag er siden 1997 ikke engang fulgt med prisstigningerne i samfundet. Og otte ud af ti kommunalpolitikere siger i ny undersøgelse, at deres vederlag ikke står mål med det arbejde, byrådsarbejdet kræver.


Danske børn er godt dækket af lærere

Danmark er blandt de lande, hvor der er færrest elever pr. lærer i grundskolen, viser ny international sammenligning. Når elevernes resultater alligevel kun rækker til midterplaceringer i internationale undersøgelser, bliver vi nødt til at se på, om lærerne bruger tiden på det rigtige. Det mener både forsker og politikere.


Kommuner har skruet op for hjælpen til kronikere

Langt flere kommuner har i løbet af det seneste år etableret særlige tilbud til borgere med kroniske sygdomme. Det viser en ny kortlægning. Fra 2010 til 2011 er antallet af kommuner med tilbud til borgere med KOL, diabetes og hjerte-kar-sygdomme steget med 20-25 procent. Praktiserende læger og forsker roser kommunernes fremskridt, mens Hjerteforeningen ikke er imponeret.


Kronikere i Næstved kommer på sundhedsskole

Næstved Kommune har siden 2009 drevet Sundhedsskolen, som er et tilbud til borgere med alvorlige helbredsproblemer, der ønsker hjælp til en sundere livsstil.


Kommuner og regioner i fælles front for nye udbudsregler i EU

EU-Kommissionen kommer inden jul med sit forslag til en revision af udbudsreglerne i EU. Danske regioner og kommuner kæmper hårdt for mere fleksible regler for, hvornår en offentlig opgave skal i udbud efter EU-reglerne, og hvordan det skal foregå. Håbet er, at det danske EU-formandskab kan skubbe sagen i den rigtige retning set fra dansk side.


Sohn: »Det afgørende er, at vi får enklere og mere fleksible regler«

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn forsikrer, at det har høj prioritet for det danske EU-formandskab at få enklere udbudsregler. Men han vil ikke lægge sig fast på, hvordan det konkret skal gøres.


Kommuner går på jagt efter væksten

Flertal af kommunalpolitikerne har vedtaget eller diskuterer netop nu strategier for, hvordan deres kommune kan sætte gang i væksten. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Ekspert er positivt overrasket over, at så mange kommuner tager ansvar for at skubbe væksten i gang.


Leder

Vi må ikke drive rovdrift på kommunalpolitikerne

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.


Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S