Momentum nr. 10/2011, 08. november 2011
Momentum nr. 10/2011
Opråb fra kommuner: Giv os mere plads

Næsten ni ud af ti kommunalpolitikere opfordrer i en ny Momentum-undersøgelse deres kolleger i Folketinget til at give kommunerne friere rammer. Stort flertal mener, at Folketinget i stigende grad detailregulerer og sætter det kommunale selvstyre under pres.


Kommuner håber på friere tøjler under rød regering

Næsten halvdelen af kommunalpolitikerne tror, at den nye regering vil give mere plads til kommunerne. Den nye indenrigsminister lover mere frihed.


Supermarkeder er Danmarks største jobskabere

I de seneste ti år er væksten i beskæftigelsen vokset mere i supermarkeder og varehuse end i nogen andre dele af dansk erhvervsliv, fremgår det af ny Momentum-analyse. Men nu er der ikke flere nye arbejdspladser at hente, og eksperter mener ikke, at detailhandlen og serviceerhverv kan levere den vækst, som vi desperat mangler. Industrien og eksporterhvervene skal også op i gear.


Danskerne vil ikke sponsorere velhavende ældre

Et stort flertal af danskerne mener, at behovet og ikke datoen på fødselsattesten skal være afgørende for, om man kan modtage offentlige ydelser. Det viser ny Momentum-måling. Professor mener også, det er på høje tid at tage et opgør med de mange aldersbetingede ydelser som varmetillæg og rabat på transport, ejendomsværdiskat og licens, som danskerne får, når de bliver 65 år.


EU skal tænke klima for økonomiens skyld

Den danske regering vil have klimadebatten tilbage på dagsordenen, når Danmark overtager formandskabet i EU til januar. Eksperter giver dog ikke aftaler om nye ambitiøse klimamål store chancer. Økonomien har overtaget dagsordenen, så klimaindsatsen skal i stedet tænkes ind i bestræbelserne på at skabe økonomisk vækst.


Danmark kan kickstarte klimadebatten i EU

Det danske EU-formandskab kan få klimaet tilbage på EU-dagsordenen, vurderer EU’s klimakommissær Connie Hedegaard i et interview med Momentum. Her gør hun også status over EU’s klimaindsats og fortæller, hvordan den økonomiske krise er både god og dårlig for klimaindsatsen.


Leder

Leder: Kommuner skal spille en stærkere rolle

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.


Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S