Momentum nr. 9/2011, 11. oktober 2011
Momentum nr. 9/2011
EU fylder på den kommunale dagsorden

Ny analyse viser, at over halvdelen af punkterne på danske byrådsmøder er påvirket af EU. Ekspert er overrasket over omfanget af EU’s indflydelse og mener, at kommunerne bør være mere opmærksomme på at få indflydelse på beslutningsprocessen i EU.


Alkoholikeres familier er kommet i fokus

Flere og flere kommuner opretter tilbud til pårørende til alkoholikere. Tre ud af fire kommuner har nu målrettede tilbud til de pårørende, viser ny Momentum-undersøgelse blandt de kommunale misbrugschefer. Forening for pårørende glæder sig over det stigende fokus på alkoholikernes familier, og forsker gør det klart, at det har en positiv effekt for at få alkoholikeren på ret kurs igen.


Kommuner opruster hjælpen til hjerneskadede

Stort flertal af kommunerne har nedsat et team, der koordinerer indsatsen over for hjerneskadede, og endnu flere har planer om at gøre det. Det viser ny Momentum-undersøgelse blandt de kommunale socialdirektører. Og det er vigtigt for rehabiliteringen, mener ekspert og Hjerneskadeforeningen. Generelt har kommunerne oprustet indsatsen over for hjerneskadede, viser undersøgelsen.


Botilbud til handicappede under forvandling

Der er sket en gennemgribende udvikling på de botilbud for handicappede og socialt udsatte, som kommunerne har overtaget siden kommunalreformen. Mange botilbud er blevet moderniseret eller udbygget, og andre er blevet nedlagt eller slået sammen med andre tilbud, viser ny Momentum-undersøgelse.


Unge førtidspensionister på kanten af samfundet

Unge førtidspensionister slås ikke bare med fysiske og psykiske diagnoser, men mange har også kriminalitet, selvmordsforsøg og seksuelle overgreb i bagagen. Det viser en ny rapport på baggrund af 150 journaler på unge førtidspensionister i Aarhus Kommune. Det kræver derfor en tidlig, massiv og tværgående indsats, hvis målsætningen om at begrænse antallet af unge førtidspensionister skal lykkes.


Leder

Leder: Førtidspension skal være allersidste udvej

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S