Momentum nr. 8/2011, 13. september 2011
Momentum nr. 8/2011
Danskerne siger ja tak til teknologi i plejesektoren

Et flertal af danskerne vil hellere have hjælp af teknologi frem for kommunale medarbejdere eller venner og familie, hvis de ikke længere selv kan spise, vaske sig eller gå på toilettet. Det gælder både ældre og unge, viser ny Momentum-undersøgelse.


Kommunale ansættelser af indvandrere når milepæl

Indvandrere og deres efterkommere udgjorde i 2010 5,2 procent af de kommunalt ansatte, viser ny særkørsel. Dermed er andelen næsten fordoblet på fem år, og kommunerne har for første gang nået målet om, at indvandrere skal være lige så godt repræsenteret på de kommunale arbejdspladser, som de er i arbejdsstyrken. Næste skridt bliver at få indvandrere og efterkommeres job til i højere grad at ligne de etniske danskeres.


Kommunerne vil have reform af jobindsats

KL-formand Jan Trøjborg blæser til kamp for en reform af beskæftigelsesindsatsen. Den ledige skal i centrum, og en stribe af de nuværende proceskrav om samtaler og aktivering bør sløjfes. I stedet skal jobcentrene have langt mere frie rammer til at finde den rette indsats for den enkelte ledige. Og så gør Trøjborg det helt klart, at kommunerne er de eneste rigtige til at drive jobcentrene.


EU's budgetkamp kan ramme danske udkantsområder

Mange danske regioner har nydt godt af EU’s strukturfondsmidler, men beløbet kan blive beskåret kraftigt, når EU’s regeringschefer midt i en krisetid skal forhandle EU’s budget for 2014-2020 under det danske formandskab. Danmark og andre af de rigeste EU-lande vil målrette støtten mere til de svageste regioner. Danske regioner og kommuner frygter, at den regionale udvikling kan blive hårdt ramt.


Klik på din kandidat i 2015

Flere kommuner står på spring til at afprøve digital afstemning ved kommunalvalget i 2013. Hvis de får lov, og forsøgene går godt, mener eksperter, at digitale valg kan være en realitet allerede ved det næste folketingsvalg senest i 2015. Det kan spare kommunerne penge og samtidig gøre valghandlingen langt mere brugervenlig. Men der er også risici ved at sige farvel til blyant og stemmeseddel.


Leder

Leder: Sæt kommunalpolitikerne fri

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S