Momentum nr. 7/2011, 16. august 2011
Momentum nr. 7/2011
Midtjyder er storforbrugere af medicin mod ADHD og depression

Der er enorme forskelle fra region til region på, hvor mange der tager medicin mod ADHD og depression. Eksempelvis tager næsten dobbelt så mange midtjyder ADHD-medicin i forhold til borgerne i region Syddanmark. Ekspert mener ikke, der må være så store forskelle i et lille land som Danmark.


Danskerne tager medicin mod psykiske lidelser som aldrig før

Danmark er ved at blive en nation på piller mod psykiske lidelser. Over 450.000 tog antidepressiv medicin i 2010, næsten en fordobling fra 1999, og i samme periode kom næsten 20 gange så mange i behandling mod ADHD. Sundhedsministeren og forsker frygter, at for mange får en diagnose, og vi derved ikke bruger samfundets ressourcer optimalt.


Kommuner har sagt farvel til næsten 100 direktører siden 2007

De kommunale direktioner er blevet voldsomt trimmet i de seneste år. I dag er der 98 færre direktører end lige efter kommunalreformen og 58 færre end for blot to et halvt år siden. Næsten to ud af tre kommuner har i dag en slankere direktion end i januar 2007, viser ny Momentum-undersøgelse. Kommuner og ekspert ser det som tegn på, at kommunerne jagter effektiviseringer på alle niveauer.


Kreativitet er vejen til dansk vækst

Ny rapport peger på, at Danmark har et stort vækstpotentiale i at satse på kreative industrier. Erhvervsministeren er klar til at bakke op med en millionbevilling til et nyt konsortium for dansk design. Københavns Kommune forbereder også nye tiltag for at fremme den kreative udvikling og dermed skabe øget vækst og beskæftigelse i hovedstaden.


Kvinder vinder frem på de kommunale chefposter

23 procent af toplederne og 41 procent af de øvrige chefer i kommunerne er i dag kvinder, viser nye tal. Andelen af kvindelige chefer er nu fordoblet siden 1998. Kommunerne forventer, at flere kvinder i de kommende år vil komme helt til tops, fordi en stor del af de kommunale topledere rekrutteres fra de nedre cheflag, hvor kvinderne efterhånden er godt repræsenteret.


Leder

Leder: Et sygt samfund

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S