Momentum nr. 6/2011, 7. juni 2011
Momentum nr. 6/2011
Integrationsdebat langt fra den virkelige verden

Integrationsdebatten fylder for meget på Christiansborg, og hverken den eller diskussionerne om stramninger står mål med de reelle problemer, mener klart flertal af borgmestrene i en ny Momentum-rundspørge. De oplever, det går fremad med integrationen i den praktiske virkelighed i kommunerne.


Offentlige ledere vil på efterløn

Over halvdelen af de kommunale og regionale ledere mellem 54 og 60 år forventer, at de siger farvel til arbejdsmarkedet, inden de bliver 65 år. Det viser ny undersøgelse. Dermed sættes arbejdsgiverne under yderligere pres for at rekruttere tusinder af nye ledere i de kommende år. Fire ud af ti ledere i dag er fyldt 55 år. Kommunerne håber, at flere erfarne ledere kan lokkes til at tage et par år mere.


Fem millioner unge europæere er arbejdsløse

Hver femte EU-borger under 25 år er i dag arbejdsløs. Spanien er hårdest ramt med en ungdomsarbejdsløshed på næsten 45 procent, men også i Kroatien, Grækenland og flere andre lande står mange unge uden job. Danmark er et af de lande, hvor antallet af arbejdsløse unge er steget mest i de seneste år. Forsker advarer mod, at vi taber en generation på gulvet.


Mangel på arbejdskraft vil skabe revolution i kommuner

De kommunale arbejdspladser står over for en mindre revolution i de kommende år, når de store årgange forlader arbejdsmarkedet. Tre fjerdedele af de kommunale personalechefer vurderer i ny Momentum-undersøgelse, at manglen på arbejdskraft vil gøre det nødvendigt at tilrettelægge arbejdet anderledes end i dag. Flere robotter og frivillige kan blive en del af løsningen.


Tosprogede strømmer ind på SOSU-uddannelsen

Hver femte nye SOSU-elev har en anden etnisk baggrund end dansk, viser nye tal. Dermed er andelen med anden etnisk baggrund mere end dobbelt så høj som på de uddannelser, der er rettet mod den private sektor. Kommuner og Integrationsministeriet glæder sig over, at det lykkes at rekruttere flere tosprogede elever, men det giver også nye udfordringer.


Andre artikler

Efter Momentum

Leder

Leder: Slip kommunerne fri

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S