Momentum nr. 5/2011, 10. maj 2011
Momentum nr. 5/2011
Arbejdsgivere er klar med særbehandling til seniorer

Stort flertal af personalechefer i kommuner og private virksomheder er indstillet på, at flere seniorer skal have særbehandling, hvis efterlønnen afskaffes, og de skal kunne arbejde til pensionsalderen. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Nye arbejdsopgaver, omskoling og nedsat arbejdstid er nogle af midlerne.


Mangel på internationale skoler svækker dansk erhvervsliv

Mangel på internationale skolepladser er en alvorlig barriere for at tiltrække udlændinge til dansk erhvervsliv. Alene i København skønnes det, at der nu mangler cirka 2.000 pladser på de internationale skoler. I dag er det op til private skoler at dække behovet, men både erhvervsliv og kommuner mener, at folkeskoleloven bør ændres, så folkeskolerne må undervise mere på engelsk.


Ældrebomben rammer nu sundhedssystemet

Om bare ni år vil der være over 100.000 flere ældre over 75 år end i dag, hvilket vil skabe en eksplosion i behovet for medicinsk behandling. Sundhedsstyrelsen har derfor netop udsendt et oplæg med anbefalinger til, hvordan vi bør indrette fremtidens sundhedsvæsen. Det drejer sig især om at sikre færre og kortere indlæggelser ved hjælp af mere forebyggelse og mere behandling uden for sygehusene.


Danske kvinder sætter fødselsrekord

Danmark er det land i den vestlige verden, hvor fødselsraten er steget mest siden 1984, viser nye OECD-tal. I 2009 fødte danske kvinder i gennemsnit 1,84 børn, hvilket er hele 32 procent højere end 25 år tidligere. I mange andre lande er fødselsraten faldet markant i perioden. En velfærdsstat, der gør det muligt både at have børn og karriere, er en central forklaring på den danske fremgang, mener forskere.


Leder

Leder: Så nemt er det ikke…

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S