Momentum nr. 3/2011, 15. marts 2011
Tema: Kommunal økonomi
Massive besparelser i kommunerne

2011 står på massive besparelser rundt om i de danske kommuner, viser Momentums kortlægning. Hele 84 kommuner lægger op til besparelser i forhold til regnskabet for 2009, og over en femtedel reducerer udgifterne med mindst fire procent.


Kommuner skærer drastisk i personalet

En ny særkørsel fra FLD viser, at antallet af kommunalt ansatte er faldet med over 11.000 fra december 2009 til december 2010. Antallet af ansatte er dermed nede på niveau med, da kommunalreformen blev gennemført. Formanden for KL’s løn og personaleudvalg tager tallene som udtryk for, at kommunerne udviser den nødvendige økonomiske ansvarlighed.


Kommuner satser på teknologien

Kommunerne har for alvor taget de velfærdsteknologiske muligheder til sig. Ny opgørelse viser, at hele 75 procent af de midler, ABT-fonden gav i støtte til teknologiprojekter i 2010, gik til en kommune. I 2009 fik kommunerne kun godt 20 procent af midlerne. Den økonomiske krise og fremtidige arbejdskraftmangel gør, at vi vil se endnu mere velfærdsteknologi i fremtiden, mener ekspert. ABT-fondens formand håber, at kommunerne i fremtiden oftere vil gå sammen om større projekter.


Andre artikler

Skattestoppets blinde vinkel

Dansk erhvervsliv er provinsielt

Leder

Leder: Kommunerne ser bæstet i øjnene

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S