Momentum nr. 2/2011, 15. februar 2011
Tophistorie
Svage ledige har meget langt til job

De svageste kontanthjælpsmodtagere har massive helbredsproblemer, viser ny AKF-undersøgelse. Mange har både fysiske og psykiske problemer. Der skal en bred og intensiv indsats til, hvis de skal få fodfæste på arbejdsmarkedet, lyder det fra forsker, jobcenter og kommuner.


Tema: Vækst
Havne kan skabe vækst og nye arbejdspladser

Der er fuld fart på de danske havne. De 24 største danske havne planlægger at udvide deres havnereal med 50 procent frem til 2025. Og det er ikke en kvadratmeter for meget, viser ny analyse, da langt mere gods i fremtiden skal fragtes på vandet, og havnene får nye og pladskrævende opgaver. Udvidelserne vil skabe 10.000 ekstra arbejdspladser og kan dermed være med til at sparke den danske vækst i gang.


Forældet havnelov står i vejen for væksten

Havneloven er ifølge havnene langt fra gearet til, at havnene i fremtiden vil indtage en endnu større rolle som transportcenter. Transportministeren har nedsat et udvalg, der skal undersøge, om havneloven bør ændres.


Sverige viser vejen til væksten

Sverige præsterer i øjeblikket imponerende vækstrater og bliver rost af alle fra OECD til Danmarks Nationalbank. Men hvad er det, som de gør rigtigt på den anden side af sundet, og kan Danmark lære noget? Momentum dykker ned i broderlandets vækstmirakel.


Andre artikler

Fagfolk har for kort tid til at tjekke fagfolk

Den digitale skole kan løfte drengene

Leder

Leder: Når journalister leger med tal

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S