Momentum nr. 10/2010, 16. november
Tophistorie
700.000 er ikke klar til job

Til trods for massiv højkonjunktur, faldende arbejdsløshed og politiske tiltag er det fra 1995 til 2009 ikke lykkedes at nedbringe antallet af personer, der ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Det viser nye Momentum-tal, som ekspert kalder deprimerende. Flere efterlyser derfor reformer.


Tema: Vækst
Sådan skaber man vækst

Ny analyse dykker ned i, hvilke mellemstore byer der har skabt mest vækst i de seneste år, og hvordan de har gjort det. På den baggrund opstiller forfatterne seks anbefalinger til, hvad de mellemstore byer kan gøre for at skabe vækst. Sats på klyngeerhverv og stærke uddannelsesmiljøer, er nogle af anbefalingerne.


Flere tilflyttere er ikke nøglen til vækst

Det er ikke vidundermidlet til vækst at gøre byen attraktiv for tilflyttere, viser ny analyse af væksten i de mellemstore byer.


Vejle viser vejen

Vejle er en af de mellemstore byer, som har haft succes med at skabe vækst. Ikke mindst gennem en meget offensiv byudvikling og erhvervspolitik. Og så er Vejle danmarksmester i iværksætteri.


Jagten på væksten

Vækst, vækst, vækst. Den politiske debat anno 2010 har i den grad sat økonomisk vækst i erhvervslivet på dagsordenen, og der er bred enighed om, at vækst er en vigtig nøgle, hvis Danmark skal have råd til at bevare et velfungerende velfærdssamfund. Men når det kommer til de konkrete svar på, hvordan vi får højere vækst, og hvad samfundet kan gøre for at støtte erhvervslivet, bliver både politikere og eksperter helt anderledes tøvende. Tag med Momentum på jagt efter væksten.


Andre artikler

Ungdomsuddannelser taber drengene

Leder

Leder: Alle skal ville væksten

Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S