Momentum nr. 9/2010, 19. oktober
Tema: Natur og miljø
Pesticider truer drikkevandet

Der kommer flere og flere pesticider i det danske grundvand. Og selv om der hele tiden lukkes boringer, er der nu pesticider i hver fjerde aktive drikkevandsboring. Kommuner, vandværker og Danmarks Naturfredningsforening kræver øjeblikkelig handling, hvis vores børnebørn skal kunne drikke rent vand fra hanen.


Lovforslag kan gøre vandløb til biologisk ørken

Regeringens lovforslag om at tillade energiafgrøder ved åer og søer vil få katastrofale konsekvenser for naturen, vurderer ekspert. Han og flere organisationer frygter, at åer og søer vil blive plastret til med op til ti meter høje planter, og landskabet, friluftslivet og ikke mindst plante- og dyrelivet vil lide stor skade. Venstres ordfører er parat til at lytte til kritikken.


Kommunerne investerer massivt for at afværge oversvømmelser

Fremtidens vejrudsigter vil oftere byde på voldsomme regnskyl. De kommunale vand- og kloakforsyninger bruger derfor flere og flere penge på at renovere og anlægge nye kloakledninger, viser ny undersøgelse. Ud over nye og større kloakledninger er det ifølge ekspert også nødvendigt at tænke i alternative løsninger til at opsamle regnvand. En udfordring, som mange kommuner har kastet sig over.


Andre artikler

Danmark vinder kampen om Nordens kloge hoveder

Kommuner rykker på Facebook

Leder

Leder: Kommuner løfter natur- og miljøindsatsen

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S