Momentum nr. 8/2010, 21. september
Tema: Ungdomsuddannelser
Danskerne er gledet tilbage i klassen

Danmark er et af blot to lande, hvor andelen af befolkningen med mindst en ungdomsuddannelse er faldet fra 1998 til 2008. Det viser en ny international sammenligning blandt 32 vestlige lande. En stribe lande har overhalet Danmark i perioden.


Ungdomsuddannelser skal op på mærkerne

Det kræver en større indsats fra ungdomsuddannelsernes side, hvis det skal lykkes at nå målet om, at 95 procent af en ungdomsårgang får en ungdomsuddannelse. Det siger et stort flertal af lederne på Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i ny Momentum-undersøgelse.


Skoler glemmer underretningspligt

Ni ud af ti centre for Ungdommens Uddannelsesvejledning oplever, at ungdomsuddannelserne glemmer at give dem besked, når en elev forlader uddannelsen før tid. Det er i strid med loven og går ud over de unge, der hurtigst muligt skal tages hånd om, så de kan komme videre med noget andet.


Mange erhvervsskoler er alt for dårlige til at fastholde eleverne

Der er stor forskel på erhvervsuddannelsernes evne til at fastholde eleverne. I ny undersøgelse er der renset for en række boglige, sociale og etniske forskelle på de forskellige skolers elever, og alligevel er resultatet, at frafaldet på de dårligste skoler er 12 procentpoint højere, end man skulle forvente. Ifølge forskeren bag undersøgelsen sætter det en tyk streg under, at skolerne kan lære meget af hinanden. Ikke mindst i forhold til at planlægge undervisningen, så man fastholder elevernes interesse.


Andre artikler

Københavnere vil hellere flytte til Kina end Århus

Flere og flere indvandrere bliver ansat i kommunen

Leder

Leder: Ungdomsuddannelser bør kigges efter i sømmene

Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S