Momentum nr. 7/2010, 24. august
Tema: Ældre
Pensionisterne sidder på flæsket

En dansk pensionist har i gennemsnit en formue på over én million kroner, mens 25-64-årige kun har 380.000 kroner stående i banken eller huset. Det viser ny Momentum-særkørsel. Velhavende pensionister bør selv betale for flere ydelser, mener eksperter og politikere.


Nye ældre kræver bedre boliger

Mens der bliver flere og flere ældre, og mange står på venteliste til en plejebolig, oplever mange kommuner samtidig, at andre plejeboliger står tomme. Seks ud af ti kommuner har i 2010 haft ledige boliger, viser Momentum-undersøgelse blandt ældrecheferne. Forklaringen er, at de ældre og deres pårørende stiller større krav til boligerne end tidligere, mener ældrecheferne.


Kommunerne ruster sig til ældreboom

Om 20 år er der næsten dobbelt så mange borgere over 80 år som i dag. Det giver enorme praktiske og økonomiske udfordringer for den kommunale ældrepleje. Derfor lancerer KL nu et ældrepolitisk udspil, hvor nøgleordene er, at de ældre skal gøres mere selvhjulpne via genoptræning og øget brug af teknologi. Samtidig skal vi prioritere hårdere i forhold til, hvad samfundet skal hjælpe med.


Andre artikler

Danskerne: Lærerne skal være mere sammen med eleverne

Hvad skal børnene nå i folkeskolen?

Mohamed har fået job - men halter stadig efter Hong

Leder

Leder: Krisen kræver prioriteringskraft

Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S