Kommuner klar til at svinge sparekniven over skoler
Tema: Effektivitet
Kommuner klar til at svinge sparekniven over skoler

Et flertal af kommunerne har besluttet eller overvejer at lukke folkeskoler, viser ny Momentum-undersøgelse. Kommunernes økonomi gør skolelukninger nødvendige, selv om det næsten altid giver protester i lokalsamfundet. Fagligt er der gode argumenter for større skoler, siger skoleforsker.


Kommuner vil spare milliarder på digitale løsninger

Kommunerne er på trapperne med ny fælles digitaliseringsstrategi, der skal give effektiviseringer på mindst halvanden milliard kroner om året i løbet af de kommende år. Teknologien kan både give bedre service for borgerne og effektivisering i kommunen. Ekspert mener, at potentialet er realistisk, men det kræver vilje til at tage de ubehagelige beslutninger, hvis gevinsten skal høstes fuldt ud.


Enklere regler skal sætte skub i partnerskaber

Ny analyse fra Anvendt KommunalForskning viser, at komplekse regler er en bremseklods for udviklingen af offentlig-private partnerskaber. Kommuner og erhvervslivet er enige og kræver en samlet indgang i staten, hvor kommunerne kan få hjælp uden at skulle løbe spidsrod mellem en stribe instanser.


Er den offentlige sektor virkelig så ineffektiv?

Spørger man de ansatte i det private og offentlige, mener tre ud af fire i begge sektorer, at deres egen arbejdsplads fungerer effektivt, og kun et lille mindretal mener, at den er ineffektiv. Det viser ny Momentum-måling. Alligevel vurderer befolkningen gang på gang, at de offentlige arbejdspladser er ineffektive. Forklaringen skal især findes i gamle fordomme og enkeltoplevelser med dårlig service, mener ekspert. Sandheden er, at der er blevet effektiviseret meget i den offentlige sektor i de seneste år.


Andre artikler

Nydanskere får foden indenfor i flere brancher

Vi skal nok selv finde et job

Kvinder kommer oftest til tops i kommunerne

Leder

Leder: Når fordomme bliver til sandhed

Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S