Momentum nr. 4/2010, 13. april
Tophistorie
Danskerne er groet fast

Siden 2006 er der sket et voldsomt fald i danskernes flytninger over regionsgrænserne. Boligkrisen er en væsentlig forklaring, fordi boligejerne ikke har råd til at flytte. Den lave mobilitet er dybt problematisk for samfundsøkonomien, mener eksperter.


Tema: Løn

Mere lokal løn, tak
Et stort flertal af de kommunale ledere ønsker at øge andelen af medarbejdernes løn, der aftales lokalt, viser ny undersøgelse. Halvdelen af de ansatte er enige.

 

Kommunalt ansatte skal kunne lave deres egen lønpakke
De kommunale medarbejdere skal i højere grad selv kunne prioritere mellem løn, pension og andre goder, mener både ledere og medarbejdere.

 

Offentlige overenskomstforhandlinger i en helt anden verden
Den økonomiske virkelighed forud for de kommende overenskomstforhandlinger er helt anderledes dyster, end da flere faggrupper konfliktede for to år siden.

 

KL indbyder fagforbund til topmøde
KL har indbudt fagbevægelsens hovedorganisationer til et utraditionelt møde. Målet er, at arbejdsgivere og lønmodtagere i fællesskab skal tage ansvar og finde løsninger på den barske økonomiske situation, som kommunerne står overfor.

Andre artikler

Kommuner sparer på energien

Et stort flertal af kommunerne arbejder intensivt på at sænke energiforbruget i kommunens egne bygninger og i nye private ejendomme. Det viser ny undersøgelse.


Leder

Effektivitet og produktivitet er nødgleord
Bliv fan af Momentum

Du kan blive fan af Momentum på Facebook!

Start ved at klikke her...


Momentum i PDF-format

Momentum nr. 4/2010


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S