Indhold

09.05.17 09:00

Virker kommunernes indsatser på kultur- og fritidsområdet?

Virker kommunernes indsatser på kultur- og fritidsområdet?

I forbindelse med konferencen præsenterer KL et debatoplæg om kulturens og fritidens effekter og værdier i en ny kommunal virkelighed med titlen ’Virker det?’. Foto: KL

Et nyt debatoplæg fra KL skal sætte scenen for en politisk debat om, hvilken forandring og udvikling, vi ønsker at skabe for de midler, vi investerer på kultur- og fritidsområdet i en kommunal virkelighed under hastig forandring.

YouTube kan lære børn at spille guitar. Det er nemmere at vælge fitness end foreningens forpligtende fællesskab. Og hvorfor egentlig hæve blikket fra skærmen, når vi har adgang til kultur og underholdning hjemme fra sofaen?

Virkeligheden i kommunerne ændrer sig i disse år – og det med stor hastighed. Det teknologiske Big Bang, flytning fra land til by og den demografiske udvikling stiller kommunerne over for nye muligheder, krav og forventninger i rollen som rammesætter for, ejer af og udviklingsmotor i danskernes kultur- og fritidsliv.

"Den nye kommunale virkelighed kalder på løsninger, der går på tværs af fagligheder og sektorer. Det mindset er i den grad på fremmarch i alle kommunerne i disse år,” siger Anna Mee Allerslev, der tirsdag og onsdag er vært for KL’s Kultur- og Fritidskonference, hvor 400 kommunalpolitikere, embedsfolk, repræsentanter fra kulturinstitutioner og organisationer på kultur- og fritidsområdet, er samlet til to dage om effekter og værdier på kultur- og fritidsområdet.

Nyt debatoplæg fra KL

I forbindelse med konferencen præsenterer KL et debatoplæg om kulturens og fritidens effekter og værdier i en ny kommunal virkelighed med titlen ’Virker det?’.

”Der er brug for en ny politisk debat i kølvandet på de forandringer, der sker i verden i kommunerne. Hvilke effekter og værdier vil vi opnå med vores kultur- og fritidspolitik? Hvordan vil vi prioritere? Hvilken værdi og hvilke effekter bringer vi til bordet i samarbejdet med andre politikområder, med erhvervslivet, med fondene,” siger Anna Mee Allerslev og fortsætter:

”Når det kommer til vækst i benhård økonomisk afkast, er det sjældent kultur- og fritidsområdet, man ser til først. Men ser man på alle de andre kommunale bundlinjer, så kan vi noget, som få andre kan.”

Debatoplægget ’Virker det?’ er inddelt i tre temaer:

  • Hvilke effekter og værdier ønsker kommunerne at opnå med kultur- og fritidsområdet?
  • Hvilke dilemmaer rummer arbejdet med at måle og vurdere effekter og værdier?
  • Effekter og værdier handler også om styring og ledelse.

Hvert tema er krydret med fakta, kommunale cases og en række diskussionsspørgsmål, der lægger op til debat i de kommunale forvaltninger og blandt kommunalpolitikere.

Læs hele debatoplægget her

Annonce

Annonce

Annonce