Indhold

KL's EU-interessevaretagelse

Sammenhængen mellem EU og kommunalpolitik er stor og EU påvirker mange af de danske kommunernes kerneopgaver.

KL's analyser viser, at EU påvirker omkring halvdelen af de sager, som optræder på kommunalbestyrelsesdagsordnerne. Det er f.eks. på områder som miljø, digitalisering, offentlige udbud, regionaludvikling og arbejdsmarked. Når indflydelsen er så stor, er det vigtigt, at KL yder en aktiv interessevaretagelse i EU.

På denne side kan læse meget mere om KL's EU-interessevaretagelse.  

Nyheder

 • Telekommunikationspakke skal sikre vækst og udvikling i EU 16.02.17

  Telekommunikationspakke skal sikre vækst og udvikling i EU

  Udbredelse af højhastighedsnet, etablering af 5G-netværk i alle medlemsstater og gratis Wifi skal stilles til rådighed på alle offentlige steder i EU-landene. Det er de nye tiltag i Kommissionens telekommunikations-pakke, der skal sikre de bedste vilkår for fremtidig vækst og udvikling i EU.

 • 01.02.17

  EU-Kommissionen ønsker mindsteløn i Europa

  Alle EU’s medlemsstater skal indføre en mindsteløn for dem, der er i arbejde, og minimumssatser for ydelser til dem, der er arbejdsløse. Sådan lød det fra EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, da han talte til en konference om sociale rettigheder i Bruxelles.

 • 25.01.17

  Affaldsrapport stemt igennem i Europa Parlamentet

  Europa Parlamentets Miljøudvalg har netop stemt en rapport igennem om Kommissionens forslag til bedre håndtering af affald.

 • 11.01.17

  Jura og EU’s kursuskatalog for 2017

  Jura og EU udbyder i samarbejde med COK konferencer, kurser og temadage, der sætter lovgivning, aktuelle temaer og refleksioner i spil inden for personalejura, arbejdsret, kommunaljura og EU. Vi har i samarbejde med COK udarbejdet kursuskatalog for 2017, hvor vi udbyder en bred vifte af kurser inden for ansættelsesret, kommunalret og EU-området.

 • 20.12.16

  Information om Databehandleraftale

  KOMBITs Videncenter og KL udarbejder – i samarbejde med repræsentanter fra en række kommuner - en model for en databehandleraftale, som kommunerne kan bruge i forbindelse med aftaler med leverandører, som skal behandle persondata på vegne af kommunen.

 • Naturdirektiver overlever fitness check 15.12.16

  Naturdirektiver overlever fitness check

  EU’s centrale naturlovgivning, fugle- og habitatsdirektiverne, har været gennem en omfattende evaluering i EU-Kommissionen, et såkaldt fitness check. Resultatet blev, at direktiverne overlever som de er – men det skal sikres, direktiverne fremover bliver implementeret bedre og mere effektivt.