Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Seneste nyt
Politikere fra landets kommuner kommenterer på KL-formandens beretning. Følg med her

15.03.12 16:53

Kritik af budgetlov

I debatten om formandens mundtlige beretning var der flere, der var kritiske over for regeringens planer om en budgetlov – både fra højre og fra venstre side.

”I forhold til den økonomiske krise har kommunerne leveret en jætte indsats i forhold til at holde budgetterne. Man kan nærmest sige, vi har været over-ansvarlige,” sagde byrådsmedlem  Anders G. Christensen (V), Favrskov.

”Derfor virker det ude af proportioner, når regeringen barsler med en budgetlov, der skal styre kommunerne stramt og ned i mindste detalje, og som vil holde kommunerne i en benlås,” sagde Anders G. Christensen.

Han pegede på, at Socialdemoraterne sidste år rasede mod den borgerlige regerings planer om en budgetlov, men at der nu lyder helt andre toner.

Har leveret varen
Også S-borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus, var kritisk over for budgetloven.

”Vi skal ikke bruge flere penge, end vi har, og kommunerne har leveret varen. Vi ligger langt under budgetterne for 2011, og der er meget klar bevidsthed i kommunerne om, at kassen skal stemme”.

”Derfor vil jeg opfordre regeringen til, at pendulet med den nye budgetlov ikke skal svinge for meget i den anden retning. Der skal stadig være frihedsgrader, ikke mindst for de kommuner, der har en befolkningstilvækst,” sagde Jacob Bundsgaard.

Se alle artikler i temaet
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes