Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

13.03.12 12:06

Kommuner glemmer at offentliggøre oplysninger

Kommuner glemmer at offentliggøre oplysninger
Hver sjette kommune lever ikke op til lovens krav om at offentliggøre politikeres vederlag. Kommunerne vil nu skramme op.

Kommunerne har siden 2008 haft pligt til at oplyse, hvad politikere eller ansatte i kommunerne tjener på hverv. En ny undersøgelse fra Nyhedsmagasinet Danske Kommuner viser dog, at hver sjette kommune ikke har gjort dette.

Se også

Danske Kommuner har haft kontakt til de pågældende kommuner. De fleste fortæller, at der har været tale om tekniske eller menneskelige fejl.

”Vi har haft de nødvendige oplysninger på hjemmesiden. Der er ingen her, der kan forstå, hvor den side er blevet af. Vi skriver nu ud til vores kommunalbestyrelsesmedlemmer for at få tallene fra 2010 og 2011. Og så bliver de lagt ud,” siger chefjurist i Dragør Kommune, Carsten Knudsen.

Vigtigt med åbenhed
I Frederikssund Kommune er oplysninger om vederlag ikke blevet lagt ud siden 2008.

Se også

”Det har jeg ikke været opmærksom på før nu. Jeg har 8500 sider at holde styr på, men det vil vi naturligvis sørge for at få rettet op på,” siger kommunens ansvarlige webmaster Dennie Grauballe.

I den danske afdeling for Transparency International, der er en global, partipolitisk uafhængig NGO, hvis mål er at bekæmpe korruption og bestikkelse, mener formanden Poul Riiskjær Mogensen, at tendensen er beklagelig.

Han pointerer, at det er vigtigt med åbenhed om, hvad politikerne har af poster udenfor kommunalbestyrelsens regi.

Se også

”For vælgerne og offentligheden er det vigtigt at kunne se, om der er mulige interessekonflikter hos politikerne,” siger han.

Samtlige kommuner er nu ved at offentliggøre oplysningerne.

Læs mere i denne uges udgave af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes