Indhold

Kommunalvalg 2017

Den 21. november 2017 er der kommunalvalg. KL, Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet står sammen om en fælles kampagne for en styrket valgdeltagelse.

Tænk dig om, før du ikke stemmer

KL vil bruge 2017 som en oplagt anledning til at gøre en særlig indsats for at fejre det kommunale folkestyre og fremhæve den store forskel, som kommunerne og kommunalbestyrelserne gør for hver enkelt borger.

En del af denne indsats er kampagnen ”Tænk dig om, før du ikke stemmer”, som KL står bag sammen med Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet. 

Kombinationen af landsdækkende kampagner og engagerede kommuner er ifølge forskerne den bedste forklaring på den historiske stigning, der var i valgdeltagelsen til kommunalvalget i 2013.

Se kampagnen og læs mere her.

Artikler og analyser

 • 18.09.17

  Hvert tredje byrådsmedlem har været udsat for trusler eller chikane

  31 procent af landets kommunalbestyrelsesmedlemmer har været udsat for trusler eller chikane fra en borger. Langt de fleste har oplevet det som skræmmende, og for nogle har det betydet, at de overvejede at forlade politik. Forsker frygter, at det kan gå ud over demokratiet, fordi politikere lægger en dæmper på, hvad de tør udtale sig om. En bedre dialog mellem borgere og lokalpolitikere er vejen frem, lyder det.

 • 18.09.17

  Leder: Kommunalpolitikere skal føle sig trygge

  KL's administrerende direktør Kristian Wendelboe skriver på baggrund af Momentums rundspørge, hvor hver tredje kommunalpolitiker har været udsat for trusler eller chikane, i sin leder om at kommunalpolitikerne skal kunne føle sig trygge, når de giver udtryk for deres holdninger og er med at træffe demokratiske beslutninger for fællesskabet

 • 18.09.17

  Ny aftale sikrer brevstemmer til kommunalvalget

  Ændringer hos PostNord har givet frygt for, hvorvidt brevstemmer til kommunalvalget kunne nå frem i tide. Derfor har KL og PostNord nu lavet en aftale, som sikrer, at alle stemmer når frem i tide.