Indhold

Kommunalvalg 2017

Den 21. november 2017 er der kommunalvalg. KL, Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet står sammen om en fælles kampagne for en styrket valgdeltagelse.

Tænk dig om, før du ikke stemmer

KL vil bruge 2017 som en oplagt anledning til at gøre en særlig indsats for at fejre det kommunale folkestyre og fremhæve den store forskel, som kommunerne og kommunalbestyrelserne gør for hver enkelt borger.

En del af denne indsats er kampagnen ”Tænk dig om, før du ikke stemmer”, som KL står bag sammen med Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet. 

Kombinationen af landsdækkende kampagner og engagerede kommuner er ifølge forskerne den bedste forklaring på den historiske stigning, der var i valgdeltagelsen til kommunalvalget i 2013.

Se kampagnen og læs mere her.

Artikler og analyser

 • 17.11.17
  Debatindlæg

  Debatindlæg: Tænk dig om, før du ikke stemmer

  Vi har alle et ansvar for at holde liv i demokratiet. Det gør vi ultimativt den 21. november, når vi stemmer. Men vi gør det også den 22. november ved at engagere os, skriver formændene for KL, Danske Regioner og DUF i et fælles debatindlæg.

 • 13.11.17

  Måling: 7 ud af 10 er sikre på at stemme

  69 procent af vælgerne er nu helt sikre på, at de vil stemme til kommunalvalget på næste tirsdag, men der er stadig et efterslæb blandt de unge, hvor kun 57 procent er sikre på at stemme. Valgforsker vurderer, at det er lykkedes at få tag i de unge, men at de fortsat udgør en kæmpe udfordring. Den udfordring har de taget på sig i Silkeborg Kommune.

 • 13.11.17

  Hver tredje skifter parti fra folketingsvalg til kommunal

  En tredjedel af vælgerne forventer at stemme på et andet parti til kommunalvalget, end de gjorde ved det seneste folketingsvalg. Størstedelen angiver kommunalpolitiske årsager til skiftet. Samtidig viser sammenligning af seneste folketings- og kommunalvalg store forskelle i partiernes tilslutning. Forskellige dagsordner, lokalpolitiske prioriteter på enkeltsager, traditioner og personer er ifølge forsker årsagerne til, at kommunalpolitik ikke bare kan sammenlignes med landspolitik.