Indhold

Kommunalvalg

"Herinde tager vi beslutninger, der påvirker din hverdag". Sådan stod der på landets rådhuse op til kommunalvalget i november 2013.

Beslutningerne, der bliver taget i byrådssalene tværs over Danmark, har afgørende betydning for de valg og muligheder, man som borger har i hverdagen. 

Netop derfor står kommunalvalget som et centralt punkt i det lokale demokrati, hvor man som borger kan være med til at forme de beslutninger, der skal tages de næste fire år i den nye valgperiode. Af den grund anses valgdeltagelsen til kommunalvalg også som en indikator på sundhedstilstanden i det lokale demokrati.

På denne side zoomer vi derfor ind på udviklingen i valgdeltagelsen til kommunalvalg på tværs af en række parametre, ligesom vi sætter fokus på de nye kommunalbestyrelser, der trådte i kraft ved årsskiftet til 2014.

Du kan desuden finde information om de processer, der går igang i kommunalbestyrelserne efter valget: Hvordan konstitueres en kommunalbestyrelse, hvordan bestemmer man, hvem der skal være borgmester, og hvad afgør, hvilke udvalgsposter, man får som kommunalbestyrelsesmedlem?

Via menupunkterne ude i venstre side, kan du læse dig ned i emnerne.