Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

30.06.09 15:38

Kommunalpolitisk arbejde til debat

KL har sendt fire inspirationskataloger om arbejdet i kommunalbestyrelserne på gaden. Formålet er at inspirere kommunalbestyrelserne til at drøfte rolle, rammer og arbejdsform set i lyset af forandringer i kommunernes omverden.

De fire inspirationskataloger giver bud på, hvad der skal til for at styrke kommunalbestyrelsen som politisk og demokratisk aktør:

Se også

Tid til politik

Det første katalog 'Kommunalbestyrelsernes dagsordner og møder' handler om, hvordan kommunalbestyrelserne kan blive bedre til at sortere i den store og komplekse mængde af sager, så der bliver mere tid til at sætte en offensiv og fremadrettet dagsorden.

Samspillet med borgerne

Se også

I det andet katalog gives bud på, hvordan kommunen får en skarpere profil som demokratisk aktør. Og det inspirerer til, hvordan kommunalbestyrelsen kan involvere borgerne i større politiske forandringsprojekter, benytte nye sociale medier og håndtere fx stærke borgergrupper, der vil overtage den politiske dagsorden.

Kommunalbestyrelsen og medier

Endelig giver kataloget Kommunalbestyrelsen og medierne inspiration til, hvad kommunalbestyrelsen kan gøre for at håndtere kommunikationsudfordringerne, kritik i pressen og aktivt være med til at sætte deres præg på den politiske dagsorden. 

Se også

Lokalråd: Erfaringer og gode råd

En række kommuner har valgt at benytte sig lokalråd. Kataloget sætter fokus på, hvad kommunalbestyrelsen kan få ud af at arbejde med lokal­råd, hvad der er vigtigt at overveje inden man går i gang og hvordan man løbende kan arbejde med at opretholde en god borgerdialog gennem lokalråd.

Katalogerne er en del af Kommunernes Demokratiprogram søsat i 2008.

Se også

Du finder inspirationshæfterne i link til højre.

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes