Indhold

Boligsocialt arbejde

I en række af de almene boligområder er der i de seneste årtier sket en koncentration af samfundets mest udsatte befolkningsgrupper.

Her er andelen af beboere uden for arbejdsmarkedet og unge uden uddannelse ud over folkeskolen højere end landsgennemsnittet, sundhedstilstanden og den gennemsnitlige levealder er under landsgennemsnittet og en betydelig del af familier ramt af fattigdom bor i de udsatte boligområder.

Grundelementet i løsningen af de boligsociale udfordringer ligger i den kommunale kernedrift, som den boligsociale indsats kan medvirke til at styrke.

Nyheder

 • 09.05.18
  Pressemeddelelse

  KL bekymret for finansiering af ghettoaftale

  KL-formand Jacob Bundsgaard hilser de politiske aftaler om at bekæmpe parallelsamfund velkomne. Men det bliver meget dyrt for kommunerne at omdanne en lang række boligområder inden 2030, og i aftalen er der tilsyneladende ikke afsat midler til den opgave. Derudover er det uholdbart, at staten skal kunne lukke kommunale skoler.

 • 26.02.16

  KL og BL udgiver dialogværktøj til arbejdet med sundhed og beskæftigelse i udsatte boligområder

  KL og BL opfordrer kommuner og boligorganisationer til at intensivere dialogen om de svære spørgsmål som ”Hvordan samarbejder vi om at give borgerne i de udsatte boligområder den relevante beskæftigelsesindsats? ” og ”Hvordan når vi ud til borgerne med de relevante sundhedsindsatser? ”

 • 17.11.15

  Ny metode til boligsocial monitorering

  Boligsocial monitorering er et redskab, der kan løfte det strategiske arbejde med udsatte by- og boligområder. KL har derfor udarbejdet en guide til boligsocial monitorering til kommuner, som ønsker at arbejde mere systematisk og vidensbaseret med deres boligområder.

Annonce
Annonce

Annonce