Indhold

Boligsocialt arbejde

I en række af de almene boligområder er der i de seneste årtier sket en koncentration af samfundets mest udsatte befolkningsgrupper.

Her er andelen af beboere uden for arbejdsmarkedet og unge uden uddannelse ud over folkeskolen højere end landsgennemsnittet, sundhedstilstanden og den gennemsnitlige levealder er under landsgennemsnittet og en betydelig del af familier ramt af fattigdom bor i de udsatte boligområder.

Grundelementet i løsningen af de boligsociale udfordringer ligger i den kommunale kernedrift, som den boligsociale indsats kan medvirke til at styrke.

Nyheder

 • 12.09.17

  Boligsocial Årskonference 2017 - Mønsterbrud i fokus

  Næsten 400 boligsociale medarbejdere fra boligorganisationer og kommuner var i to dage samlet til Boligsocial Årskonference på Nyborg Strand. Temaet for årets konference var mønsterbrud og kapacitetsopbygning.

 • 26.02.16

  KL og BL udgiver dialogværktøj til arbejdet med sundhed og beskæftigelse i udsatte boligområder

  KL og BL opfordrer kommuner og boligorganisationer til at intensivere dialogen om de svære spørgsmål som ”Hvordan samarbejder vi om at give borgerne i de udsatte boligområder den relevante beskæftigelsesindsats? ” og ”Hvordan når vi ud til borgerne med de relevante sundhedsindsatser? ”

 • 17.11.15

  Ny metode til boligsocial monitorering

  Boligsocial monitorering er et redskab, der kan løfte det strategiske arbejde med udsatte by- og boligområder. KL har derfor udarbejdet en guide til boligsocial monitorering til kommuner, som ønsker at arbejde mere systematisk og vidensbaseret med deres boligområder.

Annonce
Annonce

Annonce