Indhold

Overgang fra grundskole til ungdomsuddannelse

Vi skal sikre de unge et endnu bedre uddannelsesvalg, og flere unge skal tage en erhvervsuddannelse.

Danmark har derfor brug for, at flere unge tager en erhvervsuddannelse. Det kræver, at vi bliver bedre til at forberede de unge på valget af uddannelse. Derfor skal de forberedende uddannelsestilbud mellem grundskolen og ungdomsuddannelserne gøre større nytte end i dag – det vil både være til gavn for samfundet og de unge.

Samtidig er der brug for, at de unge og deres forældre forberedes bedre til valget af uddannelse, så flere får øjnene op for mulighederne i erhvervsuddannelserne. Det er derfor helt centralt, at den praksisnære og anvendelsesorienterede dimension af folkeskolen opprioriteres. 

2 nye KL-udspil

I første halvår af 2017 har KL offentliggjort 2 udspil i serien ’Godt på vej’ med konkrete anbefalinger til, hvordan vi får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, og hvordan vi forbereder de unge bedre på vejen mod uddannelse og job.

KL-udspil

Nyheder

 • 01.12.17
  Konferencer og messer

  Uddannelsestræf 2017 – oplægsholdernes præsentationer

  58 kommuner, 15 UU centre samt 15 organisationer og skoler var samlet til KL's Uddannelsestræf i Kolding den 22. november under overskriften "Fælles om de unge"

 • 10.11.17
  Konferencer og messer

  Noemi Katznelson: Prøv at se kommunen fra de unges perspektiv

  "Hvis du var udsat ung, ville du så ønske dig at bo i din egen kommune?" Det spørgsmål anbefaler Noemi Katznelson den enkelte kommune stiller sig selv. Det kan give et godt grundlag, når man skal beslutte organiseringen af den sammenhængende ungeindsats. Hør mere fra Noemi Katznelson ved KL's Uddannelsestræf.

Analyser

 • 08.05.17

  Studenterhuen nyder langt større prestige end svendebrevet

  Hver anden dansker tillægger en gymnasial uddannelse stor prestige, mens kun en fjerdedel af befolkningen anser en erhvervsuddannelse for prestigiøs, viser ny Momentum-måling. Erhvervsskolereform og markant fokus på behovet for faglærte i fremtiden har ikke rykket nævneværdigt ved erhvervsuddannelsernes prestige siden en tilsvarende måling for to år siden.

 • 16.01.17

  Tilbud til svage unge har ringe dokumenteret effekt

  En gennemgang af 21 undersøgelser af forberedende uddannelsestilbud til svage unge viser, at kun enkelte af tilbuddene har dokumenteret effekt for videre uddannelse og beskæftigelse. Vi får for lidt for pengene, og der er behov for en forenkling på området, lyder det fra flere kilder. KL er på vej med udspil til at styrke området.

Annonce
Annonce

Annonce