Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

30.10.12 12:41

Vejle slipper ikke for at betale moms på cafemad

Vejle slipper ikke for at betale moms på cafemad
Økonomi- og indenrigsministeriet vil ikke fritage Vejle Kommune for at opkræve moms på den mad, der sælges på plejecentrenes cafeer.

Da landets kommuner ved årsskiftet skulle til at opkræve moms på den mad, plejecentrene sælger til andre end dem, der er visiteret til mad, røg prisen på cafemad markant i vejret.

Se også

Vejle Kommune valgte derfor – som en del af frikommuneforsøget – at udfordre momsreglen og søge om fritagelse af moms på cafemad på kommunens plejecentre.

Den ansøgning har Økonomi- og Indenrigsministeriet nu givet afslag på, fordi det er i strid med EU-reglerne.

”I Vejle Kommune er vi ikke begejstrede for de nye regler. Det er administrativt noget bøvl at skulle håndtere to forskellige priser, og samtidig er det et dårligt signal at sende over for de frivillige og ældre udefra. Reglerne gå imod det, som vi i øjeblikket arbejder på for at åbne vores centre for borgere fra det omkringliggende samfund,” siger Knud Møller (V), næstformand i Seniorudvalg.

Se også

Vejle Kommune er én af i alt ni frikommuner. Vejle har fået godkendt 35 ansøgninger, 13 afslag, og en ansøgning afventer svar. Det forventes, at Vejle Kommune sender yderligere 15 ansøgninger inden fristen 1. november, så kommunen i alt har søgt om 65 frikommuneforsøg.

Yderligere materiale

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes