Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

11.08.12 16:46

KL: Kommunerne er klar på den digitale udvikling i folkeskolen

KL: Kommunerne er klar på den digitale udvikling i folkeskolen
En undersøgelse fra KMD viser, at hver fjerde elev i den danske folkeskole kun en gang om måneden, eller mindre, bruger it-udstyr. KL anerkender vigtigheden af den digitale folkeskole, og flere kommuner er godt i gang.

I en undersøgelse udført af KMD i samarbejde med Danske Skoleelever konkluderes det, at hver fjerde elev i 6.-10. klasse kun sjældent bruger it-udstyr som iPad, bærbar computer osv.

Hver tredje elev oplever også ofte problemer med skolens it-udstyr. KL er dog opmærksom på den digitale udfordring i landets kommuner.  
 
”Både kommunerne og regeringen er opmærksomme på, at der skal sættes fokus på den digitale udvikling. Derfor er der også afsat en pulje på 500 millioner kroner i den seneste økonomiaftale. Kommunerne har forpligtet sig til at lægge lige så meget oveni i det beløb som staten ender med at bruge til indkøb af digitale læremidler. Et vigtigt skridt i udvikling af den digitale skole frem mod 2014. Staten har allerede i år afsat 50 mio. kroner af disse midler,” siger formanden for Arbejdsmarkeds og Erhvervsudvalget i KL, borgmester Jacob Bundsgaard (S).  

Massive investeringer
Han understreger også, at kommunerne vil være med til at sikre en it-infrastruktur med stabile og sikre trådløse netværk med tilstrækkelig kapacitet. Arbejdet foregår i perioden frem mod 2014, og kommunerne påtænker at investere massivt i den periode.

KL har udsendt anbefalinger til kommunernes infrastruktur, som er udtryk for de krav og forventninger, der forventes at blive stillet til skolernes infrastruktur, hvis de skal nå målet om moderne digital understøttelse af børnenes læring. 
 
 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes