Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

17.04.12 13:18

Har din kommune en digital strategi for folkeskolen?

En digital strategi for folkeskolen vil være et vigtigt afsæt, når kommunerne i de kommende år får mulighed for at søge om medfinansiering til indkøb af digitale læremidler

I 2014 kan alle elever og lærere på landets folkeskoler arbejde digitalt via trådløse netværk – samtidig. Det har KL og kommunerne lovet i økonomiforhandlingerne, og det arbejdes der nu målrettet frem mod.

Og hvad er det så elever og lærere skal arbejde med, når de er på nettet? Hvordan ser fremtidens digitale læringsmiljø ud? Hvad er elevernes, lærernes og forældrenes rolle?

Det sætter KL fokus på i 2012 ved tre konferencer med overskriften Fremtidens læringsmiljø understøttet af it. På den første konference d. 11. april 2012 opfordrede KL alle kommuner til at udarbejde en digital strategi for folkeskolen. Strategien bør bl.a. omfatte:

Mål for fremtidens læringsmiljø – understøttet af it, herunder

  • Udbygning af digital infrastruktur
  • Indkøb af digitale læremidler og distributionskanal
  • Håndtering af forskellig grad af digital modenhed på skolerne
  • Lærerkvalificering og brug af ressourcepersoner
  • Løbende evaluering af indsatsen

En digital strategi for folkeskolen vil være et vigtigt afsæt, når kommunerne i de kommende år får mulighed for at søge om medfinansiering til indkøb af digitale læremidler. Strategien kan også danne baggrund, når kommunerne senere skal overveje, om de er interesserede i at deltage i forsøg med digitale demonstrationsskoler.

Kommunalpolitikernes rolle

Næste KL-konference om fremtidens læringsmiljø understøttet af it holdes d. 23. maj 2012 og sætter fokus på kommunalpolitikernes afgørende rolle. Læs mere om konferencen og tilmeld dig via linket nedenfor.

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes