Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

11.03.10 11:00

Ændret den 12.03.10

Skolebyggeri til fremtiden

Mange kommuner står overfor at skulle ombygge, tilbygge eller bygge nye folkeskoler. Der er nu udarbejdet et Modelprogram for folkeskolen, der kan inspirere kommuner og private bygherrer i arbejdet med konkrete byggeprojekter.

Udgangspunktet for modelprogrammet er, at hjælpe beslutningstagere og brugere med at skabe de bedste fysiske rammer. Modelprogrammet giver også bud på, hvordan brugerne på bedste vis inddrages i processen.

Se også

Modelprogrammet fungerer som et arbejdsredskab for kommunen samt de rådgivende og udførende parter, når ønsker og behov skal identificeres og konkretiseres i forbindelse med skolebyggeri. Modelprogrammet har fokus på samspillet mellem folkeskolens fysiske rammer, indhold og brugernes behov.

I modelprogrammet nytænkes folkeskolens fysiske rammer, så de bedst muligt matcher undervisningsformer og behov. Modelprogrammet er et inspirationskatalog, der kan bruges aktivt i planlægningen, byggeprogrammeringen, projekteringen og under opførelsen, når bygherre og brugere sammen skal skabe gode resultater.

Idéerne og designprincipperne i modelprogrammet er udviklet med fokus på anvendelighed og realiserbarhed. Modelprogrammet giver inspiration og er med til at kvalificere beslutningsprocessen, når bygherre og brugere sammen skal beslutte, hvad netop deres folkeskole skal kunne.

Se også

Modelprogrammet er struktureret i 5 kapitler, der kan læses uafhængigt af hinanden.

1. Folkeskolen år 2010
2. Rammesætning
3. 3 case-skoler
4. Designprincipper
5. Den gode proces

Du kan læse det samlede modelprogram som PDF - se bilag.

Modelprogrammet er udarbejdet på initiativ af Erhvervs- og Byggestyrelsen og Realdania. KL har i samarbejde med flere andre parter bidraget til udarbejdelsen af modelprogrammet.

Se også

 

Yderligere materiale

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes