Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

28.06.12 19:27

Bedre muligheder for brug af Spillefilm i Undervisningen

KL har i samarbejde med kunstnere og filmproducenter foretaget en opdatering af KL-aftalen om Spillefilm i Undervisningen, så skolerne allerede fra 2012 kan få leveret spillefilm via streaming til interaktive tavler, og eleverne kan hjemlåne spillefilm som et led i forberedelsen. Samtidig genindføres kommunerabatten.

KL indgik i 2007 en rammeaftale med filmproducenter og kunstnere, der gjorde det nemt for skolerne at anvende danske og udenlandske spillefilm i undervisningen. KL-aftalen blev i 2010 styrket ved, at MPLC/Filmlicens tiltrådte aftalen. 

Se også

Flere og flere skoler har fået interaktive tavler i klasseværelserne. I takt hermed er der opstået behov for at kunne få spillefilm via streaming, hvilket ikke er omfattet af KL-aftalen fra 2007. Som følge heraf har KL i samarbejde med kunstnere og filmproducenter opdateret KL-aftalen om Spillefilm i Undervisningen.

Opdateringen betyder, at skoler fremover kan vise spillefilm i undervisningen fra en anvist lovlig streamingservice, og Center for Undervisningsmidler vil fra starten af det nye skoleår være klar til at streame spillefilm til skolerne. Samtidig får Center for Undervisningsmidler mulighed for at foretage en vis ”undervisningstilpasning” af spillefilmene, der gør det nemmere for lærerne at bruge spillefilm i undervisningen og ved eksamen.

Med den opdaterede KL-aftale om Spillefilm i Undervisningen vil eleverne også få mulighed for at låne eksemplarer af spillefilm med hjem med henblik på individuel eller gruppevis forberedelse eller opgaveløsning i forbindelse med undervisningen i skolen, hvilket giver læreren større fleksibilitet i tilrettelæggelsen af undervisningen.

Se også

Alle de nye muligheder, der tilbydes via Center for Undervisningsmidler i den opdaterede KL-aftale, vil skolerne blive orienteret nærmere om direkte gennem Center for Undervisningsmidler.

Prisstrukturen i den opdaterede KL-aftale om Spillefilm i Undervisningen er ændret således, at folkeskolerne fremover betaler en landsdækkende ens pris opgjort pr. elev. Det er gjort for at fordele de samlede udgifter mere jævnt og for at have en prisstruktur, der følger lignende aftaler. Den nye prisstruktur vil betyde prisfald for nogle kommuner og øgede priser for andre. KL har dog sikret, at der er indsat et loft for, hvor meget den enkelte kommunes betaling over en 3-årig periode kan ændres årligt.

KL og rettighedshaverne har været enige om at genindføre kommunerabatten – som faldt bort i 2011 – i den nye opdaterede KL-aftale om spillefilm i undervisningen. Genindførsel af kommunerabatten sker således samtidig med, at skolerne får endnu bedre muligheder for at bruge spillefilm i undervisningen. 

Se også

Yderligere information: 

KL, sektionsleder/chefkonsulent Dario Silic, tlf.: 3370 3199, mail: dai@kl.dk

eller Søren Christiansen, tlf. 3370 3427, svc@kl.dk

Copydan AVU-medier vil fortsat administrere KL-aftalen om spillefilm i undervisningen. Spørgsmål vedrørende fakturering kan rettes hertil på 35 44 14 96 eller avumedier@avumedier.dk

 

Yderligere materiale

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes