Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Opgaveglidning

Opgaverne skal løses, hvor det er bedst og billigst. Med udsigt til mangel på arbejdskraft, så er opgaveglidning mellem faggrupperne og nye måder at organisere og tilrettelægge arbejdet på et ”must” i kommunernes kamp for at skaffe arbejdskraft nok til fremtidens velfærdsopgaver.

Alle kommunale faggrupper skal derfor i fremtiden samarbejde på nye måder og i stigende grad løse opgaver på tværs af gamle faggrænser. Spørgsmålet er, at når der bliver mangel på sygeplejersker og skolelærere, hvem skal så i fremtiden passe og tilse hr. Hansens skinnebenssår, og hvem skal undervise 8. klasse i fysik? 

En del af svaret på de spørgsmål skal klares ved overenskomstforhandlinger. Men kommunerne kan også selv gå i gang. Det er muligt gennem en mere fleksibel tilrettelæggelse af arbejdet og mere glidende faggrænser mellem faggrupperne at få mere og bedre service til borgerne. 

Inspirationskatalog om opgaveflytning og fleksibel opgavevaretagelse i det regionale og kommunale sundhedsvæsen og på ældreområdet

Der er mange forskellige tilgange til fleksibel opgavevaretagelse og opgaveflytning. I dette papir fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse er der inspiration at hente om alt lige fra overordnet strategisk opgaveflytning over opgavevaretagelse i tværfaglige teams til opgaveflytning til medarbejdere på lavere specialiseringsniveau. 

Fleksibel arbejdstilrettelæggelse på det kommunale ældre- og sundhedsområdet

KL har sammen med en række kommuner samlet erfaringer om opgaveflytning og opgaveglidning. Her er der inspiration for politikere og embedsmænd til at håndtere og prioritere udfordringerne og vilkårene på ældre- og sundhedsområdet.
Læs erfaringerne her 

 

 

Annonce
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes