Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Ny teknologi

Der skal nytænkning til, hvis kommunerne skal komme helskindet igennem rekrutteringsudfordringen. For de nye medarbejdere, der skal erstatte de mange, der går på pension kommer ikke af sig selv, og kommunerne hverken kan eller må opsuge hovedparten af arbejdskraften i de unge generationer.

Derfor skal der nytænkning til. En af de helt oplagte muligheder er at bruge mere it og ny teknologi for at gøre nogle processer lettere og mindre personalekrævende. I princippet er der ingen grænser for den nye teknologi. Grænserne findes pt. mest i vores hoveder.

Hvis kommunerne skal kunne klare de store velfærdsopgaver i fremtiden, så skal vi bryde med gamle vaner, normer og konventioner. Vi skal vænne os til robotter på plejehjemmet og langt mere elektronisk borgerbetjening.

Fonden for Velfærdsteknologi

Fonden for Velfærdsteknologi har til formål at effektivisere den offentlige sektor gennem udbredelse af ny teknologi, der medfører bedre service til færre penge.

I forbindelse med Finansloven for 2012 har ABT-fonden skiftet navn til Fonden for Velfærdsteknologi. Samtidig indstilles udmøntning af midler til nye projekter med henblik på større udbredelse af velafprøvede digitale og velfærdsteknologiske løsninger. Læs pressemeddelelsen her

Fremadrettet skal der fokuseres på større strategiske satsninger og velafprøvede løsninger på brede tværsektorielle indsatsområder. Det betyder, at det foreløbig ikke er muligt at søge fonden om medfinansiering af projekter, da fondens indeværende midler i stedet skal målrettes regeringens satsning på at udbrede de velfærdsteknologiske løsninger, der har vist det største potentiale, og hvor teknologien er moden.

Fonden for Velfærdsteknologi vil videreføre igangværende projekter med henblik på at samle veldokumenterede erfaringer om, hvordan velfærdsteknologi kan forny og effektivisere den offentlige service.

Læs mere om Fonden for Velfærdsteknologi på www.ffvt.dk.

Annonce
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes