Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Frikommuneforsøg

Regeringen lancerede i forbindelse med finanslovsaftalen for 2011 frikommuneforsøget. Formålet med frikommuneforsøget er at give kommunerne mulighed for at afprøve helt nye måder at styre opgaveløsningen på.

Regeringen har udvalgt ni frikommuner, som er Fredensborg, Fredericia, Gentofte, Gladsaxe, Odense, Odsherred, Vejle, Vesthimmerland og Viborg.
Frikommuneforsøget løber fra 2012 og fire år frem. Frikommunerne kan løbende igennem perioden indsende forsøgsansøgninger.

På denne hjemmeside kan du få et systematisk overblik over konkrete forsøg på de forskellige sektorområder og i de forskellige frikommuner, herunder de konkrete forsøgsansøgninger. Oversigten over forsøg opdateres løbende. Du kan ligeledes finde kontaktoplysninger for hver frikommune.   

Seneste nyt

 • Frikommuneforsøg bliver forlænget

  Folketinget har besluttet at forlænge frikommuneforsøgene frem til 30. juni 2017. Dermed kan frikommunerne fortsætte, mens de bliver evalueret, sådan som KL og regeringen aftalte som en del af økonomiaftalen for 2015.

 • Frihed i beskæftigelsesindsatsen skaber innovation

  Når kommunerne sættes fri for proceskrav, skabes det engagement og den nytænkning, der skal til for at få mere fokus på resultater i beskæftigelsesindsatsen. Det viser en ny midtvejsevaluering.

 • Offentligt samarbejde skaber resultater for sindslidende

  Det gør både projekter bedre og billigere, når kommuner og regioner samarbejder. Det konkluderer ny rapport fra SFI.

 • Målstyring og fleksibel skole for 0.-10.kl.

  Mulighed for at der i folkeskolen arbejdes med konkrete og kortfattede individuelle mål og gruppemål frem for fælles mål, herunder fritagelse for minimumstimetallene samt indberetning af opgørelse af elevernes timetal

 • Vederlagsfri fysioterapi

  Mulighed for, at lægens henvisning til verdelagsfri fysioterapi skal sendes til vurdering af et fagligt team i kommunen, hvorefter patienten informere om træningsmuligheder og får udarbejdet en plan for træning, som koordinere med øvrige tilbud til patienten

Annonce
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes