Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Økonomi og styring

Her kan du følge med i nyt inden for økonomi og styring.

Nyheder

 • Integrationseftersyn adresserer ikke velfærdsudfordringen

  Integrationseftersyn adresserer ikke velfærdsudfordringen

  ”Eftersynet bekræfter billedet af, at kommunerne står med en betydelig udfordring – både i forhold til at få så mange som muligt i beskæftigelse og i forhold til at skaffe boliger. Men eftersynet tager ikke hånd om kommunernes altoverskyggende udfordring – nemlig det økonomiske pres, som de mange nytilkomne flygtninge lægger på alle velfærdsområderne.”

 • KL klar til topartsdrøftelser med regeringen

  KL klar til topartsdrøftelser med regeringen

  ”Regeringens udspil indeholder mange interessante spor, men forholder sig ikke reelt til det markante økonomiske pres, som integrationsudfordringen lægger på kommunerne,” siger KL’s næstformand om regeringens oplæg til topartsdrøftelser.

 • Anlægsinvesteringer i kommuner kan bidrage til væksten

  Anlægsinvesteringer i kommuner kan bidrage til væksten

  I sin nye rapport vurderer Det Økonomiske Råd, at den økonomiske politik bidrager negativt til den økonomiske vækst i både 2016 og 2017. I kommunerne er der et stort behov for yderligere anlægsinvesteringer, som kan være med til at stimulere væksten.

 • KL skeptisk over for kortere integrationsprogram

  KL er skeptisk over for regeringens nye forslag om at forkorte integrationsprogrammet, hvis det betyder, at regningen ryger tidligere over til kommunerne. Flygtningepresset giver i forvejen kommunerne milliardudgifter.

 • Flygtninge - Kontakter hos læge/vagtlæge og beskæftigelse

  I følgende notat anvendes antallet af kontakter hos vagt- og praktiserende læge, som et estimat for sundhedstilstanden blandt flygtninge i den erhvervsaktive alder (18-64 år) og blandt en køns- og alders-sammenlignelig gruppe af personer med dansk baggrund.

 • Kommuner har kun brugt 18 millioner mere på kultur og fritid

  Kommunernes driftsudgifter til kultur og fritid er vokset med 18 millioner kroner fra 2014 til 2015 og ikke over 700 millioner kroner, som Venstres finansordfører Jacob Jensen har fremført i flere medier. Den store forskel opstår på grund af en problematisk beregning, lyder det fra KL.

Annonce

Annonce
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes