Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Økonomi og styring

Her kan du følge med i nyt inden for økonomi og styring.

Nyheder

 • Kommunerne overholder økonomiaftalen

  Kommunerne overholder økonomiaftalen

  Næsten hver tredje kommune sænker skatten i 2015. Og en foreløbig opgørelse af de kommunale service- og anlægsudgifter viser, at de ligger inden for de rammer, KL og regeringen har aftalt.

 • 6500 færre kræfttilfælde, hvis ingen røg

  6500 færre kræfttilfælde, hvis ingen røg

  ”Husk nu forebyggelsen,” lyder den samstemmende opfordring fra Kræftens Bekæmpelse og KL, der i fællesskab har udarbejdet et notat, der viser uudnyttede potentialer ved at forebygge kræft.

 • Spørgeskemaer vedr. budget 2015

  KL vil i tillæg til den traditionelle budgetindberetning bede kommunerne om at indberette oplysninger på tre yderligere skemaer vedrørende folkeskolen, befordring, byggesagsgebyr samt ældre og sundhed

 • Hvad er jeres plejeboligbehov i 2030?

  Snakken om ældrebyrden og en massiv udbygning af kommunale plejetilbud er i de fleste byråd afløst af drøftelser af, hvor stor påvirkningen på ældreområdet reelt bliver, og hvordan kommunen bedst muligt tilrettelægger områdets tilbud. Erfaringerne viser, at flere og flere ældre borgere har færre og andre plejebehov end hidtil. Af Lone Jørgensen og Søren Sønderby, begge chefkonsulenter i KL's Konsulentvirksomhed (KLK)

 • Kommunerne er flettet sammen

  De geografiske afstande i Danmark er korte set i en nordisk sammenhæng. Det giver gunstige betingelser for velfungerende arbejdsmarkeder henover kommunegrænserne.

 • Udviklingen i beskæftigelsesfrekvensen for personer i pensionsalderen

  En række politiske tiltag har de sidste ti år haft til hensigt at få flere ældre i pensionsalderen til at forsætte med at arbejde. Formålet med denne analyse er at se på udviklingen i arbejdsmarkedstilknytningen for personer i pensionsalderen.

Annonce

Annonce
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes