Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

top billede

Udbetaling Danmark

Udbetaling Danmark har nu været i fuld drift siden 1. marts 2013. Kommunernes Borgerservice skal dog stadig varetage de opgaver, der forudsætter personlig kontakt med borgerne. Derudover vil der være et tæt samarbejde mellem kommunerne og Udbetaling Danmark om udveksling af oplysninger for sagsbehandlingen, helhedsorienteret kontrol, opkrævning, mv.

I forbindelse med økonomiaftalen for 2015 blev det aftalt, at endnu 5 områder skulle overgå til Udbetaling Danmark. Områderne er: Fleksydelse, begravelseshjælp, delpension, international sygesikring og efterlevelseshjælp. Myndighedsoverdragelsen er sket pr. 1. maj 2015

Aktuelt

 • Administrativ information: Den 1.maj er Den Fælles Dataenhed en realitet – læs hvad det kommer til at betyde.

  Den Fælles Dataenhed blev aftalt i økonomiaftalen mellem regeringen og KL for 2015. Den Fælles Dataenhed er oprettet i Udbetaling Danmark og skal bidrage til samarbejdet mellem kommuner og Udbetaling Danmark om kontrol. Og bidrage til begge myndigheders arbejde med kontrol med social snyd og indsatsen mod fejludbetalinger. Den Fælles Dataenhed er bemyndiget til at lave registersamkøring på de kommunale ydelsesområder for kommunerne og skal bygge videre på erfaringerne med registersamkøring i Udbetaling Danmark. Samtlige kommuner skal lave en række forberedelser til at indgå i samarbejdet.

 • Udtagelse fra obligatorisk digital selvbetjening på Udbetaling Danmarks områder

  I nyhedsbrevet fra Udbetaling Danmark kan kommunerne læse om, hvilke kanaler der kan bruges til at give Udbetaling Danmark meddelelse om, hvilke borgere der undtages fra kravet om obligatorisk digital selvbetjening.

 • 10.10.14

  Nye opgaver til Udbetaling Danmark – den videre proces

  Der er indgået aftale om, at 5 kommunale områder pr. 1. maj 2015 skal overdrages til Udbetaling Danmark. Der redegøres her for proces, forhold vedr. medarbejdere og forhold omkring sagsoverdragelsen.

 • 27.09.14

  Afregning af KMD UHB Administration

  En række kommuner har opsagt KMD UHB Administration. Imidlertid kan Udbetaling Danmark ikke overtage den samlede kontrakt med KMD på samme vilkår som kommunerne. Denne administrative informationsskrivelse anviser derfor, hvordan kommunerne skal forholde sig i forhold til den fremtidige drift af systemet.

Annonce
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes