Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

Administration og digitalisering

Kommunerne og KL arbejder for, at digitalisering skal sikre fortsat udvikling af den offentlige sektor og skabe både forbedringer og effektivisering. Det understøtter vi med initiativerne i den fælleskommunale digitaliseringsstrategi og samarbejdet med regeringen om den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi. Begge strategier udløber med udgangen af 2015, og KL samarbejder derfor med kommunerne om at formulere en ny fælleskommunal digitaliseringsstrategi. Læs strategien her. 

Hertil kommer en bred indsats i forhold til bl.a. rammearkitektur og arkitekturstyring for it, velfærdsteknologi, selvbetjeningsløsninger, borgerservice og uddannelsen af digitale ambassadører. Læs mere ved at klikke på felterne nedenfor.

Gevinstrealisering
Gevinstrealisering

Gevinstrealisering = budgetreduktion + virkelig forandring.

Konsulentydelser
Konsulentydelser

KL tilbyder en række konsulentydelser på digitaliserings-, arbejdsgangs- og borgerbetjeningsområdet.

Obligatorisk digital selvbetjening
Obligatorisk digital selvbetjening

Arbejdet med Obligatorisk digital selvbetjening er vedtaget som en del af Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2011-2015.

Fælleskommunale digitaliseringsstrategier
Fælleskommunale digitaliseringsstrategier

Kommunernes digitaliseringsstrategi 2010-15 er konkretiseret i en handlingsplan med 37 projekter. Denne strategi erstattes af en ny for 2016-20.

Nyheder

Kommunale eksempler

 • Fra marginaliseret borger til aktiv medspiller i det digitale samfund 23.02.15

  Fra marginaliseret borger til aktiv medspiller i det digitale samfund

  I Odense Kommune har man søsat projekt e2015, der skal sikre effektiv digital kommunikation med borgere og virksomheder. Et af initiativerne er Vollsmose projektet, som er indgået i samarbejde med Den Frie Rådgivning og Community Center Vollsmose. Et projekt der arbejder på at få Vollsmoses beboere til at flytte sig fra at være marginaliserede borgere til at blive aktive medspillere i fremtidens digitale samfund.

 • Forældre er med i skole for at lære om Google 02.02.15

  Forældre er med i skole for at lære om Google

  På Hvinningdalsskolen har 5.b inviteret mor og far med i eftermiddagsskole, så de kan lære deres nye arbejdsplatform på Google at kende. Fremover kommer eleverne i 5.b nemlig til at arbejde med det online system, som kan alt fra tekstbehandling og regneark til slideshows.

 • Danskernes kendskab til Digital Post: Vi er ikke så dumme endda! 18.12.14

  Danskernes kendskab til Digital Post: Vi er ikke så dumme endda!

  Danskernes viden om Digital Post er på et højt niveau. I november måned fik Digitaliseringsstyrelsen foretaget en undersøgelse af Megafon omhandlende danskernes kendskab til Digital Post fra det offentlige.

 • Kalundborgs borgere bliver kreative i jagten på en IPad når det omhandler digitalisering 15.12.14

  Kalundborgs borgere bliver kreative i jagten på en IPad når det omhandler digitalisering

  I Kalundborg kommune blev der, gennem en konkurrence, udloddet en IPad for udvekslingen af et rim eller en sang om digitaliseringen. Der var mange kreative talenter, og vi har plukket nogle få ud.

Annonce

Annonce
Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes