Indhold

06.09.12 13:28

KL glæder sig over positive resultater i undersøgelse af erhvervsklima

KL glæder sig over positive resultater i undersøgelse af erhvervsklima
KL hilser det velkomment, at DI igen i år har målt erhvervsklimaet i alle 98 kommuner.

Undersøgelsen er et godt redskab til en lokal udvikling og dialog mellem kommuner og virksomheder. Og KL glæder sig over de mange positive tendenser i undersøgelsen.

Det siger formanden for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, Jacob Bundsgaard.

”Jeg glæder mig over, at et flertal af virksomheder i Danmark er tilfredse med det lokale erhvervsklima, og at over halvdelen af de adspurgte virksomheder oplever, at kommunen har forbedret sin indsats for et godt erhvervsklima det senest år,” siger formanden for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg Jacob Bundsgaard.

”Undersøgelsen bekræfter mig i, at den lokale indsats over for både store, mellemstore og små virksomheder har et stort fokus i alle kommuner. Og det er godt, at DI laver en undersøgelse, som giver os feedback på vores arbejde, så vi kan prioritere vores ressourcer der, hvor der målrettes skal sættes ind,” fortsætter Jacob Bundsgaard.

Ikke eksakt videnskab
Samtidig tager KL dog forbehold for den metode, der er brugt i undersøgelsen.

”Det er ikke nogen eksakt videnskab at måle, hvor erhvervsvenlig en kommune er. Og man kan i høj grad diskutere, om det er de rigtige parametre, DI’s undersøgelse baserer sig på. Så undersøgelsen er ikke sandheden med sort S, men resultaterne skaber dialog og refleksion hos os alle i kommunerne – og det er det, som undersøgelsen kan bruges til,” siger Jacob Bundsgaard.

”Samtidig kan undersøgelsen forhåbentlig inspirere til, at kommunerne videndeler og lærer af hinanden, så de gode eksempler bliver spredt ud,” siger Jacob Bundsgaard.

Ønsker tæt samarbejde
Han understreger, at kommunerne ønsker et tæt samarbejde og partnerskab med de private virksomheder, der kan skabe arbejdspladser og vækst i kommunen.

”Men samarbejdet skal gå begge veje. Kommunerne ønsker også en udstrakt hånd fra virksomhederne og deres organisationer i en tid, hvor vi har hårdt brug for, at virksomhederne giver de unge ledige en chance for at få en tilknytning på arbejdsmarkedet og oparbejde nogle kompetencer, som kommer os alle til gode”.

”Opret flere praktikpladser, så skal vi nok imødekomme behov for fleksible rammer. Vi er lydhøre for erhvervslivets vilkår. Vi håber på den samme gestus fra virksomhederne og deres organisationer,” slutter Jacob Bundsgaard.

Læs mere om DI's undersøgelse, Lokalt erhvervsklima 2012.

Yderligere oplysninger i KL hos pressechef Jonas Heltberg, KL; telefon: 3370-3333, e-mail: jhe@kl.dk

 

Annonce

Annonce

Annonce