Indhold

22.05.17 09:53

Damm til minister: Kommunernes beskæftigelsesindsats er koblet til virksomhederne

Damm til minister: Kommunernes beskæftigelsesindsats er koblet til virksomhederne

KL's formand Martin Damm i paneldebat med økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll og adm. direktør i DI Karsten Dybvad ved DI Service Årsdag.

KL's formand deltog i fredags i en paneldebat sammen med økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll til DI Service Årsdag om servicebranchens dilemmaer.

Foran en sal fyldt med virksomhedsledere til DI Services Årsdag 2017 var budskabet fra KL's formand Martin Damm, at kommunerne med stor succes har koblet beskæftigelsesindsatsen til virksomhederne. Det tydelige budskab fra Martin Damm kom i en paneldebat med økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll og adm. direktør i DI Karsten Dybvad. Debatten foregik på bedste "Mads og Monopolet" vis med udgangspunkt i forskellige erhvervspolitiske dilemmaer.

En rengøringsvirksomhed fremstillede servicen på jobcentrene som mangelfuld og fremførte derfor dilemmaet, om virksomheden skulle bruge ressourcer på at styrke samarbejdet med jobcentrene eller i stedet ansætte udenlandsk arbejdskraft?

Kommunerne tager kæmpe ansvar

Det blev pointeret fra Martin Damms side, at kommunerne har oprustet jobcentrene kraftigt.

"Alle kommunerne har i dag indgået forpligtende samarbejde med andre kommuner om fælles rekrutteringsservice. 95 pct. af kommunerne søger aktivt information om virksomhedernes behov for arbejdskraft, og 75 pct. af kommunerne har ansat flere virksomhedskonsulenter," sagde Martin Damm.

Martin Damm understregede, at det er afgørende, at virksomhederne får en god service, men at det også er vigtigt, at virksomhederne får øget kendskab til jobcentrenes rekrutteringsservice.

"Vi kan med glæde se, at mere og mere af dialogen mellem virksomhederne og jobcentrene bliver til egentlige samarbejder. Kommunerne har taget et kæmpe ansvar for at koble beskæftigelsesindsatsen til virksomhederne," sagde Martin Damm.

Enkel og smidig adgang til arbejdsmarkedet

Martin Damm påpegede desuden, at KL ønsker enkel og smidig adgang til det danske arbejdsmarked – også for udenlandsk arbejdskraft.

"Let adgang til rekruttering af arbejdskraft er et vigtigt rammevilkår for virksomhederne. Det betyder også, at højtuddannet udenlandsk arbejdskraft er vigtig for væksten i Danmark. Men vi har samtidig et fælles ansvar for at få flere af de godt en halv mio. danskere uden for arbejdsmarkedet i job. Også på det punkt løfter kommunerne opgaven på flotteste vis," sagde Martin Damm.

Annonce

Annonce

Annonce