Indhold

22.01.18 08:31

Digital dannelse skal i fokus både på børneværelset og i klasseværelset

Digital dannelse skal i fokus både på børneværelset og i klasseværelset
Tankevækkende tv til børn og inspirationsmaterialer til undervisere skal være med til at sætte digital dannelse i centrum.

En stor del af mange børns liv finder sted på sociale medier og digitale platforme. Med et nyt initiativ bliver netop digital dannelse taget op i både tv-programmer, som børn og unge kender og i nye udfordrende formater. Samtidig er der mulighed for at sætte digital dannelse på skoleskemaet med en stor samling af eksisterende og nye inspirationsmaterialer på området.

KL, Digitaliseringsstyrelsen og Undervisningsministeriet, som står bag initiativet, har indgået et samarbejde med DR, der sætter spot på både de muligheder og udfordringer, som børn og unge kan møde i den digitale del af deres liv.

Initiativet indebærer blandt andet en ny programserie på DR Ultra, hvor en række børn bliver konfronteret med de konsekvenser, det kan have at skrive negative udsagn om andre på sociale medier. Som en del af samarbejdet vil DR Ultras seersucces ”Klassen” også tage dilemmaer op om digitale medier, ligesom DR Ultra i en række faktaprogrammer vil behandle emnet. Programmerne kan ses i løbet af uge 4 og 5 på DR Ultra og på dr.dk.

Udover indsatsen på DR Ultra indeholder initiativet fra KL, Digitaliseringsstyrelsen og Undervisningsministeriet også en samling af eksisterende og nye inspirationsmaterialer om digital dannelse. De nye inspirationsmaterialer er udarbejdet i samarbejde med professionshøjskolerne og Red Barnet. Materialesamlingen vil være tilgængelig på EMU.dk fra uge 4.

Faktaboks

Initiativet er en del af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, der handler om digital dannelse af børn og unge. Foruden indsatsen på DR og inspirationsmateriale til undervisere er der i regi af initiativet også udarbejdet materiale målrettet dagtilbud (læs mere her) og gennemført en kampagne med det formål at få flere unge til at interagere digitalt med det offentlige (læs mere her).

Kontakt:
Sofie Andersen

Annonce

Annonce