Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

22.06.12 08:12

Udskrivningskoordinatorer og akutplejepladser giver bedre udskrivning og færre indlæggelsesdage

I Horsens Kommune har omlægning til akutplejepladser samt investering i en udskrivningskoordinator på sygehuset betydet, at borgerne får en bedre overgang fra sygehuset samt færre indlæggelsesdage.

I november 2010 omlagde Horsens Kommune 4 tryghedspladser og 3 aflastningspladser til 7 akutplejepladser. Formålet hermed var dels at minimere indlæggelser af ældre medicinske patienter og dels at reducere antallet af dage, som færdigbehandlede patienter venter på hospitalerne.

Samtidig har Horsens fra 2011 indsat to visitatorer om formiddagen i hverdagene på Horsens sygehus. Det skaber bedre sammenhæng i udskrivelsesforløbet og har styrket samarbejdsrelationen med sygehuset. Endvidere mindskes antallet af indlagte færdigbehandlede patienter.

De foreløbige evalueringer viser, at borgerne er meget positive omkring udskrivningsforløbet. Og samtidig har initiativerne medvirket til, at det er lykkes at reducere antallet af sengedage til færdigbehandlede og dermed kommunens udgifter. I 2009 brugte Horsens Kommune ca. 1 mio. kr. I 2010 blev det reduceret til ca. 500.000 kr. og i 2011 omkring 26.000 kr. i udgifter til sengedage til færdigbehandlede.

Kontaktperson: Udskrivningskoordinator og myndighedschef Inger Buhl Foged, tlf. 76 29 38 60, email: inger.buhl.foged@horsens.dk

Akutplejepladser: Ass. Områdeleder Barbara Dyrmose, tlf. 76 29 37 69, email ba-dy@horsens.dk

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes