Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

07.08.12 12:02

Dagtilbud i Roskilde Kommune udvikler ny digital kultur

Roskilde Kommune fokuserer på, at børn ikke blot skal være forbrugere af men også producenter af digitale medier. Derfor igangsattes projektet 'IT i børnehøjde' i september 2011. 7 daginstitutioner har arbejdet med digitale medier og udviklet en ny digital kultur, som styrker børnenes digitale kompetencer.

Roskilde Kommune vil bruge erfaringerne fra projektet IT i børnehøjde til at udvikle brugen af digitale midler i alle kommunens daginstitutioner. Erfaringerne bygger bl.a. på Børnehuset Knolden og Børnehuset Bullerbys brug af fx Ipads og elektroniske mikroskoper i børnenes hverdag.

Se også

Børnehuset Bullerby arbejder med fotofortællinger, hvor børnene gennem kameraer fortæller om og visualiserer deres hverdag. Et gammelt redskabsskur er desuden blevet lavet om til et udendørs børneeksperimentarium med computere, mikroskoper, byggematerialer og terrarier.

Børnehuset Knolden har implementeret den digitale kultur både i og uden for institutionen. På skovture giver Ipad'en mulighed for en digital form for skattejagt - Geocatching - hvor børnene skal lære at navigere rundt i naturen for at finde skjulte skatte. Pædagogerne har desuden haft positive oplevelser med at kunne svare uddybende på børnenes mange nysgerrige spørgsmål ved at vise film om insekter på Youtube eller vise insekterne i elektroniske mikroskoper på selve skovturen. Således kan både børn og voksne sammen undersøge og finde svar på spørgsmål, der opstår i nuet.

Flere kommuner arbejder ligesom Roskilde Kommune målrettet med digitalisering i dagtilbud, der skal styrke børnenes it-kompetencer. For mere information om projektet IT i børnehøjde og kommunens erfaringer klik på linket herunder.

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes