Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

14.05.12 12:00

Har du husket at tilmelde dig Messen ”Lyt og lær” - om udsatte børn og unge i praksisfeltet?

Den 13. juni 2012 afholder Social- og Integrationsministeriet, Socialstyrelsen og KL endnu en gang Messe om arbejdet med udsatte børn og unge. - Tilmeld dig nu!

Denne gang sætter vi fokus på praksis i mødet mellem barnet/den unge og de mange fagpersoner, der hver dag arbejder for at gøre livet bedre for de udsatte børn og unge.

Vi skaber nogle inspirerende rammer, så leverandører, sagsbehandlere, ledere og andre centrale personer inden for området kan dele viden og erfaringer og blive klogere på, hvad der rører sig på området.

I 2010 afholdt vi første gang Messen ”Lyt og lær” - om arbejdet med udsatte børn og unge. Her var der fokus på erfaringer fra myndighedsområdet om bl.a. børnefaglige undersøgelser, handleplaner, dokumentation og meget mere.

Omdrejningspunktet for Messen 2012 bliver kommunale, regionale og private leverandørers erfaringer med indsatser og metoder samt udvikling af nye tilbud på området for udsatte børn og unge. 

Messen er bygget op om to hovedspor. Der vil være et stort standområde, som fungerer som markedsplads og tre oplæg om aktuelle emner, der kan give inspiration til det videre arbejde.

Stande

Både kommuner, regioner og private leverandører har haft mulighed for at tilmelde en stand på Messen og de vil præsentere gode tilbud og indsatser, erfaringer, metoder mv. 

Temaer for standene vil bl.a. være de mange nye tiltag med fokus på inklusion og nærmiljø, udvikling af traditionelle tilbudstyper, nye samarbejdsformer, opfølgning og dokumentation mv.

Oplæg

Kom og hør seniorforsker Turf Böcker Jakobsen, SFI, fortælle om virkninger af indsatser til udsatte børn og unge. Han vil bl.a. fortælle om resultater fra undersøgelser af forskellige anbringelsesmiljøer, som peger på en række fokuspunkter for den gode indsats.  

Kommunalreformen og Barnets Reform har sat nye pejlemærker for området. Men hvor er vi på vej hen med nye løsninger for udsatte børn og unge? Børne- og Ungedirektør Hanne Dollerup, Kalundborg Kommune og Søren Skjødt, forstander på Godhavn fortæller om nye fleksible løsninger, nye samarbejdsformer på tværs af tilbud og nye måder at anvende specialviden på.

Se også

Sprog er et centralt ”redskab” i arbejdet med børn og unge. Ledelses- og organisationskonsulent og direktør i Villa Venire, Thorkild Olsen vil berige os med vigtige budskaber om, hvordan vi kan blive mere bevidste om sprogets betydning og hvordan vi i praksis kan ændre på vores daglige brug af sproget – både når vi taler om barnet og med barnet.

Målgruppe

Kommunale ledere i børne- familieafdelingerne, medarbejdere, konsulenter og leverandører, der arbejder med udsatte børn og unge.

Pris for deltagelse er 800 kr.

Nedenfor kan du se programmet og tilmelde dig som deltager.

Se også

Glæd jer til en dag fyldt med faglige input, erfaringsudveksling og nytænkning!

Du er velkommen til at kontakte

Konsulent Jessie Brender Olesen (jbs@kl.dk/ 33703276), Marie Silbye-Hansen (msh@kl.dk/ 33703291) eller Dorthe Nørgaard (dng@kl.dk/ 33703231)

Yderligere materiale

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes