Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

26.06.12 16:35

Lær af de svære børnesager

Lær af de svære børnesager
Hvordan forebygger vi svære børnesager og håndterer situationen, når pressen går ind i sagen? Det spørgsmål sættes der fokus på på et kursus arrangeret af KL og med Ankestyrelsen og Københavns Kommune som gæsteoplægsholdere.

En stribe alvorlige børnesager har i den seneste tid været behandlet i pressen. Det har skabt fornyet fokus på kommunernes store ansvar i forhold til udsatte børn, og mange fagchefer spørger sig selv: Kan vi begå sådanne fejl? Hvordan undgår vi det? Og hvad gør vi, hvis vi pludselig får en sag alligevel?

Alle tre spørgsmål forsøger kurset ”De svære børnesager” at adressere. Bag kurset står KL og Center for Offentlig kompetenceudvikling (COK). Oplægsholderne er fra KL, Den Sociale Ankestyrelse og Københavns Kommune.

De kritiske fejl og best practice-løsninger
Ideen med kurset er først at stille skarpt på, hvor de kritiske fejl typisk sker, og hvilke særlige problemstillinger der går igen – både på sagsbehandler- og på ledelsesniveau. Dette sker bl.a. med baggrund i Ankestyrelsens rapport fra juni 2012. Rapporten er et resultat af en række eksperters kulegravning af 10 konkrete sager om overgreb mod børn.

Dernæst får deltagerne præsenteret best practice-løsninger fra kommuner, som det er lykkedes at forebygge myndighedssvigt fx i forhold til organisering af børne- og familieområdet, snitflader, ledelse og forretningsgange.

Endelig bliver deltagerne klædt på, så de kan handle korrekt og troværdigt, hvis fejl alligevel måtte ske og udløser en mediestorm som den, vi i den seneste tid har set i en række børnesager.

Ikke et socialtfagligt eller -retligt kursus
Kurset er for fagchefer og ledere fra social-, børne- og ungeområdet samt personale- og kommunikationsmedarbejdere. 

Kurset er ikke et socialfagligt eller -retligt kursus, men et kursus, der stiller skarpt på, hvor de typiske faldgruber er i forhold til sagsbehandling og ledelse, samt hvordan man håndterer en sag kommunikationsmæssigt.

Se også

Læs mere om arrangementet og tilmed dig her.

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes