Indhold

24.04.17 09:00

Disruption i skoler og dagtilbud – få inspiration til digitalisering

KL’s store messe om it i læring og dannelse løber af stablen i Kolding den 26. oktober 2017. I den kommende tid vil vi løbende løfte sløret for nogle af de stande, som kan opleves på messen. Du kan her læse om, hvordan Gladsaxe Kommune bruger digitalisering til at understøtte fælles ansvar for barnets læring.

På Disruption vil en række skoler og dagtilbud kunne opleves på en markedsplads, hvor der vil blive rig mulighed for at samle inspiration til, hvordan man kan arbejde med it i forhold til læring og dannelse. På en af standene kan du møde Gladsaxe Kommune, som bruger digitalisering til øge dialogen mellem pædagogerne og forældrene.

Gladsaxe Kommune har sat strøm til pædagogikken

I Gladsaxe kommune tilbyder man forældrene fire udviklingssamtaler, om deres barns læring og trivsel, i barnets tid i dagtilbud. Samtalerne bliver holdt efter grundig forberedelse fra pædagogerne.

Man bruger Didaktisk Anvendt Pædagogik som faglig ramme, hvor man følger barnets læring gennem blandt andet små anekdotiske fortællinger om barnets læring i forhold til læreplanstemaerne og de politisk besluttede læringsmål.

Tidligere har pædagogerne udfyldt på papir, men nu er alt samlet på ét sted i form af kommunens læringsplatform for dagtilbudsområdet, hvilket gør det nemmere at finde relevante materiale frem. Udover udviklingssamtalerne er blevet elektroniske, er forældrene blevet inviteret tættere på.

Fælles ansvar for barnets læring gennem digitalisering

Pædagogerne og forældrene har mulighed for at dele refleksioner og læringshistorier gennem intranettet som forberedelse til udviklingssamtalen. Til udviklingssamtalen laver pædagogen og forældrene sammen konklusionen.

Dermed opnår man et meget tættere samspil om barnets udvikling mellem forældre og institution, som bygger på Branda Taggart´s forskning og fortælling om, hvor vigtigt der er, at kombinere højkvalitets dagtilbud med et godt hjemmelæringsmiljø.

Modtag løbende information om messen

Til Disruption kan du udover stande også opleve en række dygtige oplægsholdere og en paneldebat, der kan give inspiration til arbejdet med digitalisering. Nedenfor kan du skrive din mail og modtage informationer om messen direkte i din indbakke. Det er fuldstændig uforpligtende og er ikke en tilmelding til selve messen. Når du får mulighed for at tilmelde dig messen, vil du få en mail herom.

Tilkendegiv din interesse til Disruption i skoler og dagtilbud - Messe om it i læring og dannelse her.

Præsentér dit arbejde med it i læring og dannelse til messen

Hvis din kommune, skole eller dagtilbud arbejder med it i læring i dannelse og har lyst til at præsentere dette ved en stand til messen, er du velkommen til at skrive til Rasmus Pilegaard Petersen på rppe@kl.dk.

Annonce

Annonce

Annonce