Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

16.04.12 11:17

Børn har for dårligt lys i daginstitutioner

Børn har for dårligt lys i daginstitutioner
Alt for mange daginstitutioner har et dårligt lys. Det er ikke godt for udviklingen af børnenes sanseindtryk. Derfor kommer ny anvisning nu med gode råd til, hvordan man nemt kan skabe et bedre lys i rummene.

Børn tilbringer en stor del af deres tid i daginstitutioner, men i mange institutioner er belysningen ikke egnet til de aktiviteter, der foregår.

"Den vigtigste udvikling af børns synssans foregår i institutionsalderen. Og når man tænker på, at 70-80 procent af alle sanseindtryk sker gennem synet, kan det ikke understreges kraftigt nok, at kvaliteten af lyset i institutionen skal være i top," siger Kjeld Johnsen, seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut, til Jyllands-Posten.

Han er sammen med en række andre forskere forfatter til en ny anvisning, ”Lys i daginstitutioner. Kvalitetslys med lavt elforbrug”.

Nemt at ordne
Med enkle midler kan der opnås store kvalitetsforbedringer af lysforholdene i daginstitutioner, påpeger Kjeld Johnsen. I anvisningen gives der råd til, hvordan arkitekter, ingeniører, kommuner, pædagoger og forældre let kan indrette nye og eksisterende vuggestuer og børnehaver, så børnene får et effektivt lys.

Se også

For at udnytte dagslyset bedst muligt kan man fx sørge for, at vinduesrammerne er hvide, og at der er lyse vinduesomgivelser.

Samtidig skal man undgå, at møbler indendørs og buske og træer udendørs forhindrer dagslyset i at komme ind i rummene.

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes